IGOR CORMAN A AVUT O ÎNTREVEDERE CU DIRK SCHUEBEL

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a avut, pe 21 iunie, o întrevedere cu Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova, a relatat Direcţia comunicare şi relaţii publice a Legislativului.

Interlocutorii s-au referit la vizită recentă, la Bruxelles, a Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova şi la acţiunile întreprinse de autorităţile de la Chişinău în contextul parcursului european al ţării. Preşedintele Legislativului a menţionat că asistenţa de care beneficiază R. Moldova din partea Uniunii Europene este foarte importantă şi a mulţumit partenerilor europeni pentru sprijinul acordat. „Noi sîntem realişti şi conştientizăm în deplină măsură faptul că mai întîi trebuie să ne facem tema pentru acasă, să concretizăm implementarea reformelor, pentru apropierea de Uniunea Europeană, inclusiv reformarea justiţiei, Ministerului Afacerilor Interne şi combaterea corupţiei”, a opinat Preşedintele Parlamentului.

La rîndul său, oficialul european a apreciat adoptarea, vineri, în Parlamentul R. Moldova a Declaraţiei referitor la situaţia din regiunea transnistreană, subliniind importanţa votului comun al majorităţii parlamentare şi opoziţiei, ca un prim pas în stabilirea unor bune relaţii de conlucrare între cele două părţi. Dirk Schuebel a remarcat însemnătatea cooperării între ramurile puterii legislative şi executive, salutînd organizarea primei reuniuni de coordonare dintre Parlament şi Guvern. Cu referire la liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană şi încheierea Acordului de Asociere, oficialul european a subliniat, în special, importanţa implementării legislaţiei cu privire la asigurarea egalităţii de şanse.