IGOR COBÎLEANSCHI ŞI-A PREZENTAT PRIMUL LUNGMETRAJ LA FESTIVALUL DE FILM DIN KARLOVY VARY

Premiera filmului „La limita de jos a cerului”, în regia moldoveanului Igor Cobîleanschi, a avut loc la Festivalul de Film de la Karlovy Vary, Cehia. Premiera naţională a filmului este programată pentru toamna acestui an, transmite IPN.

„La limita de jos a cerului” este debutul în lungmetraj al lui Igor Cobîleanschi, care este cunoscut mai ales pentru scurt metrajele sale – „Plictis şi inspiraţie”, „Cînd se stinge lumina” şi „Saşa, Grişa şi Ion”. Potrivit unui comunicat de presă al Asociaţiei Tinerilor Cineaşti, premiera lungmetrajului „La limita de jos a cerului” a avut loc  în secţiunea competitivă East of the West, care cuprinde 12 cele mai valoroase producţii cinematografice din estul şi centrul Europei.

Scenariul a fost scris de regizorii Corneliu Porumboiu şi Igor Cobîleanschi şi spune povestea lui Viorel, un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Rolurile principale sînt interpretate de actorii Igor Babiac, Sergiu Voloc şi Ela Ionescu, iar filmările au fost realizate în R. Moldova.

Cineaşti moldoveni au participat şi la Festivalul Internaţional de Film „Lumina Lumii”, din Rusia, întorcîndu-se acasă cu 3 premii –  2 premii mari şi un loc  doi. În competiţie au intrat două filme: "Жук"/ „Gîndac” şi "Мы будем вместе"/ „Vom fi împreună”, în regia lui Igor Circov-Ghibu.