IDIHOTI DE IDEALURI AU FOST, SINT SI VOR FI MEREU

Maia Sandu, o femeie de stradă altfel… răsărită

În ziua de 12 Februarie 2020, a 43-a zi a calendarului gregorian, calendar adoptat în aceeaşi zi, în 1912, de către China, dată la care, în 1736, Maria Tereza a Austriei s-a măritat pe bune cu Francisc Stephan, ziua noroasă a anului 1999 cînd fostul Preşedinte american Bill Clinton a fost găsit nevinovat în procesul cu privire la afacerea Monica Lewinsky pentru că doar fustiţa era pătată de sămînţa prezidenţială, aceeaşi zi, dar a anului 1554, cînd Lady Jane Grey, regină a Angliei pentru nouă zile, a fost executată pînă a rămas moartă pentru toată viaţa, precum şi în aceeaşi zi, dar a anului 1804, cînd se năştea marele filosof german Immanuel Kant, feciorelnica şi eterna virgină a politicii moldoveneşti, Maia a lui Sandu, fostă prim-ministru de ocazie a Republicii Moldova, încă preşedinte a ceea ce a mai rămas din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), a scos din gură o chestie pe care scria că ea nu exclude că pînă la alegerile prezidențiale, care vor avea loc spre sfîrșitul anului, ar putea să cheme cetățenii în stradă.

N-aţi obosit să citiţi o frază atît de lungă? Nu? Foarte bine, căci nici Maia Sandu nu oboseşte să se joace cu politica de parcă ar fi o jucărie sexuală! E de înţeles – nu-i plîng copiii de foame prin casă, n-o aşteaptă vreun dobitoc de bărbat ca s-o păruiască pentru că nu i-a încălzit ciorba ori pentru că a ars mămăliga prea tare şi nici nu mai are un serviciu cu vreun şef nemernic care s-o hărţuiască în ideea că are aplecăciuni în faţa masculilor!

„În această țară sînt cele mai înalte prețuri și cele mai mici salarii”, a spus salivînd Maia Sandu, care nu are serviciu şi trăieşte din aceleaşi acumulări ca şi Andrei Năstase. Stai, bre, pe cine fraiereşti matale? Chiar crezi că toţi sîntem nişte idiHoţi? N-am înţeles, însă, cu ce alte dimensiuni compară ea cele spuse. Cu cele din Uganda, Germania, SUA sau Venezuela?

„Nu excludem posibilitatea unor proteste”, a pisicit, în falset, Maia Sandu, „în cadrul încadrat al unei emisiunii a unei televiziuni încadrate”. Care proteste, bre, şi împotriva cui? Sandu, fostă a ceea ce ştiţi cu toţii ce a fost, după ce a plecat de-buşilea de sub sau supt Filat, s-a reciclat, cu discreţie, în stradă, la proteste. A făcut-o pe post de madamă de lux pe lîngă „peştele ei politic de nevoie şi anevoie” Andrei Năstase, căruia i-o trase!

Abia aşteptăm s-o vedem, dacă e la fel de bărbată cum e în faţa Olesei Stamate, ca să protesteze, ca o femeie de stradă mai răsărită, în chip de unic lider, fără Năstase, căruia i-a suflat cam tot! Asta dacă nu cumva se cere ca parte a unui „maidan” al frustraţilor politic, dar şi al inamicilor stabilităţii ţării de acum!

Mihai CONŢIU

Nistor Grigore 20.02.2020 - 15:32

Bravos dom'le, fii barbat si "loveste" o femeie, maritata sau nu, "sub" sau "supt" ca un gentlmen. Nu te-am auzit nicodata criticându-l pe Dodon, n-ai curaj sau esti o lady?