IATA MOTIVUL PENTRU CARE MEMBRII CONSILIULUI AUDIOVIZUALULUI RISCA SA FIE DEMISI

Deputatul Adrian Lebedinschi a declarat că Parlamentul va examina în timpul apropiat raportul de activitate al Consiliul Audiovizualului și va discuta propunerile comisiei parlamentare de profil de a-i demite atît pe membrii CA, cît și pe președintele „Teleradio-Moldova”, pe directorul postului public de televiziune și pe președintele Consiliului de supraveghere din cadrul acestei instituții.

Președintele Comisiei parlamentare de profil a mai spus că atît Consiliul Audiovizualului, cît și conducerea instituției publice au făcut partizanat politic, iar cei de la Teleradio-Moldova ar fi gestionat ineficient banii acordați și asta în pofida unui raport destul de critic al Curții de Conturi.

„Avizul Comisiei de profil a fost de a respinge raportul integral cu demisia in corpore a membrilor Consiliului Audiovizualului. Raportul și avizul urmează să fie discutat în plenul Parlamentului. Vom încerca să căutăm o soluție așa încît viitoarea componență a CA să nu mai reprezinte interesele vreunui partid politic”, a declarat Adrian Lebedinschi.

”Consider că este de bunul simț ca membrii CA să-și prezinte demisia, poate pe etape cîte trei, pentru a suplini treptat funcțiile vacante. Toți cei 9 membri a Consiliului Audiovizualului au fost implicați în adoptarea unor hotărîri lipsite de obiectivitate”, a subliniat deputatul.

Astăzi Membrii Comisiei parlamentare de profil au acceptat și propunerea privind demiterea conducerii Teleradio-Moldova, Olgăi Bordeianu, Ecaterinei Stratan și a lui Nicolae Spătaru. Inițiativa urmează să fie propusă spre dezbatere în Parlament.

Sursa: sputnik.md