IATA CIND VA SEMNA IGOR DODON DECRETUL DE DEMITERE A PROCURORULUI GENERAL

Instituția prezidențială a anunțat cînd va semna decretul de încetare a mandatului procurorului general, Eduard Harunjen.

Consilierul în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, reprezentant al preşedintelui Republicii Moldova în relaţiile cu Parlamentul şi Guvernul, Maxim Lebedinschi, a declarat că Igor Dodon va semna decretul de încetare a mandatului Procurorului General, Eduard Harunjen, pînă la sfîrșitul acestei săptămîni.

”Comunicăm că instituția Prezidențială va emite decretul de încetare a mandatului Procurorului General, pînă la sfîrșitul săptămînii curente imediat ce vor fi întrunite toate condițiile legale”, a anunțat Lebedinschi.

Consilierul prezidențial al precizat că documentul va fi semnat avînd la bază consultările comune a președintelui Republicii Moldova, președintelui Parlamentului, a prim-ministrului și a majorității parlamentare, dar și hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova prin care s-a constatat încălcări la procedura de selectare a procurorului general. Astfel, Legislativul i-a recomandat șefului statului să emită decretul de încetare a mandatului procurorului general.

Sursa: sputnik.md