HOROSCOP 2017

BERBEC: Realizări prin partener

Independență, rebeliune, dorință de schimbare

Dragi Berbecuți, nu vă plictisiți nici anul acesta. Berbecii din primele două decade se bucură de prin 2011 de transformările lui Uranus conjunct cu Soarele lor natal. Anul acesta e rîndul celor din ultima decadă să experimenteze schimbările majore impuse de Uranus  – de personalitate, imagine de sine, uneori și aspect fizic. Începi să te privești altfel de pînă acum, să ai mai multă încredere în tine. Trigonul Uranus – Saturn se menține tot anul și produce schimbări importante cu efecte pe termen lung în viața celor născuți în ultima decadă a zodiei. Le dă seriozitate și putere de concentrare, ambiție, hotărîre, corectitudine. Poate și ceva mai multă răbdare – Berbecilor, recunoscuți pentru impulsivitate și acțiuni bruște, intempestive.

Opoziția cu Jupiter, pînă în toamnă, le accentuează tuturor Berbecilor dorința de independență, rebeliune, lipsa de simț practic și dorința de nou. Libertatea personală capătă noi înțelesuri și dacă nu ai obținut-o pînă acum, anul acesta vei rupe lanțul, cu siguranță. Asta nu înseamnă neapărat divorțuri sau rupturi, atîta vreme cît partenerul îți lasă suficientă libertate de mișcare și exprimare. Dimpotrivă – pînă în toamnă, Jupiter în casa a șaptea îți aduce șansă prin partener și aliați, care pot fi o sursă de beneficii, extindere a orizontului și noi experiențe. Sau poate însemna o perioadă excelentă pentru partenerul tău în dragoste sau afaceri. Jupiter bine aspectat de Saturn te susține în demersuri legale, negocierea contractelor și atragerea de asistență și cooperare din partea celorlalți. Bucură-te de ajutor, dar ajustează-ți așteptările parteneriale și nu lua totul ca și cum ți s-ar cuveni.

Ajustează-ți așteptările și temperează-ți entuziasmul

În februarie-martie e recomandată prudență și grijă pentru sănătate, căci tranzitul lui Marte prin Berbec peste Uranus și în opoziție cu Jupiter poate predispune la vătămări diverse, accidente, în special la cap sau față. Este și o perioadă tumultoasă emoțional, cînd Venus și Marte îți pot aduce îndrăgostiri bruște în călătorii sau o persoană aflată la distanță, oportunități în continuarea studiilor (masterate, doctorate, burse) contracte cu străinătatea. La fel toată luna mai, cînd Venus micul benefic te vizitează cu sacul plin de farmec și șanse.

În iunie, Venus îți rotunjește contul, iar în septembrie îți aduce iubirea vieții sau bucurii de la și prin copii. Ultimele trei luni ale anului promit surprize plăcute în domeniul banilor și a bunurilor primite, moșteniri sau cadouri consistente. Jupiter în Scorpion în casa a opta e tranzitat de toate planetele ușoare (Soare, Venus, Mercur, Marte) – e multă agitație în domeniul finanțelor comune, rezultatul e mai greu de estimat. Jupiter include potențial de creștere și noroc, mai ales în sextil cu Pluto din Capricorn și poate aduce o perioadă (un an) de prosperitate în cuplu.

TAUR: Responsabilități crescute la serviciu

Tăurașii știu încă din octombrie 2016 cum e să-l ai pe Jupiter în casa muncii, unde va sta în continuare pînă în octombrie 2017. Responsabilitățile cresc, serviciul îți cere să te deplasezi mai mult sau să urmezi cursuri de calificare. E și un moment bun să-ți schimbi serviciul, dacă cel actual nu ți se mai potrivește, să-ți cauți postul visurilor sau să începi un proiect nou. S-ar putea să primești sarcini noi și o poziție de conducere în această perioadă sau să ai mai mulți angajați, pe o arie mai extinsă. Jupiter în opoziție cu Uranus ar putea aduce și ceva schimbări nedorite la serviciu sau în orice caz nu cele pe care le aștepți. Nu lua decizii pripite, analizează totul bine înainte de a face vreun pas.

Jupiter în casa a șasea mai poate aduce preocupări crescute privind sănătatea sau forma fizică, folosește-ți energia și entuziasmul ca să te apuci de un sport. Mergi la medic și fă-ți analizele periodic, Jupiter nu te scutește de boli, dar poate înlesni depistarea acestora.

Ultimele 3 luni ale anului vorbesc despre sectorul partenerial, unde Jupiter își mută centrul de operațiuni. Scapă de opoziția cu Uranus și de cuadratura cu Pluto, deci e liber să aducă șanse și oportunități prin partenerul de viață sau de afaceri, prieteni și aliați. Octombrie și noiembrie vor fi în mod special luni bune pentru încheierea de acorduri profitabile sau pentru partener, care poate cunoaște o perioadă de înflorire de care vă bucurați amîndoi. Veniturile obținute prin intermediul celorlalți stau însă sub semnul lui Saturn tot anul – un Saturn bine aspectat de Uranus și Jupiter (în recepție mutuală) pînă în octombrie – statutul crește, la fel și valoarea bunurilor, proprietăților, investițiilor cu efect pe termen lung. În ultimele 3 luni nu mai e susținut de Jupiter, dar te-ai obișnuit deja cu Saturn în casa a opta, care în ultimii doi ani ți-a adus probleme financiare și tot felul de necazuri (taxe, datorii, rate, costuri neplanificate, inclusiv medicale). Puteți răsufla ușurați, dragi Tăurași, decembrie 2017 îl scoate din peisajul financiar pentru mulți ani de-acum înainte.

Amorul de-o vară devine o iubire pe termen lung

Iunie-iulie îți cresc șarmul și sporesc șansele unor întîlniri benefice, la fel septembrie – octombrie, cînd Venus și Marte în casa iubirii promit romantism și pasiune sau vești bune și realizări prin/pentru copii. Sau relațiile sentimentale capătă consistență, seriozitate, importanță și durabilitate (cu Saturn în casa a opta).

Salariul vostru ar putea crește în iulie, dar atenție și la cheltuieli, pentru că Venus în casa banilor, excelent aspectat de Jupiter aduce beneficii și șanse de creștere financiară, dar care pot fi inconsistente (opoziția cu Saturn) și mai ales însoțite de cheltuieli pe măsură (taxe, rate, datorii).

GEMENI: Noroc în dragoste

Saturn stă din 2015 în casa parteneriatelor voastre – anul acesta este și ultimul – perioadă în care influențează Gemenii din ultima decadă. Ceilalți au experimentat deja influențele lui Saturn în opoziție cu Soarele lor – doi ani de testare a maturității și înțelepciunii, ca și a dorinței de a-ți corecta greșelile și a merge mai departe. Integritatea, generozitatea și onestitatea ți-au fost puse la îndoială de persoane în poziții de autoritate, poate că ai adunat o mulțime de dezamăgiri și frustrări și nu vezi prea bine succesul, iar finalul anului te prinde cu orgoliul ușor șifonat – dar ți-ai învățat lecția. Saturn e acum bine aspectat de Uranus și, pînă în octombrie, și de Jupiter, ceea ce înseamnă că lecțiile de viață sînt mai ușor de înțeles și chiar însoțite de realizări și schimbări favorabile importante, pe termen lung.

Jupiter e în casa iubirilor și a copiilor din septembrie anul trecut, în sextil cu Saturn și în trigon cu Soarele vostru natal, pînă în octombrie 2017 – o perioadă de grație, cu șanse în general și în relații armonioase și pentru copii, în special. Probabil că nu cîștigi la Loto și nici nu găsești comoara visurilor, dar dorințele tale pentru o viață mai bună își găsesc cumva o cale de a se împlini. Îți permiți mai multe achiziții pentru bucuria sufletului – poate un obiect de artă sau vestimentar de lux; sau vacanța visată. Creativitatea ta e la cote maxime și te ajută să te dezvolți și să crești, atenție la așa zișii prieteni (Jupiter în opoziție cu Uranus din casa prietenilor), care ar putea să-ți aducă surprize neplăcute, mai ales în februarie, cînd Marte și Venus tranzitează Berbecul și planeta Uranus. În schimb, iubirea și pasiunea sînt la cote maxime în februarie-martie, în aspect bun cu Saturn din casa căsătoriei și a parteneriatelor – lucru care ar putea aduce un partener mai serios și mai implicat sau chiar oficializarea unei relații. De asemenea e o perioadă excelentă pentru copii și educația acestora.

Responsabilități noi la serviciu

Din octombrie, Jupiter trece în casa serviciului și sănătății, unde va sta timp de un an cu oportunități diverse, expansiune și dorința de a realiza proiecte ambițioase. În noiembrie e foarte bine aspectat de Soare și Venus – fii cu ochii pe șanse, ca să le poți recunoaște și folosi ca atare. În decembrie, Soarele și Venus tranzitează casa căsătoriei și parteneriatelor, peste Saturn aflat la ultimele grade din Săgetător – un moment bun pentru propuneri parteneriale norocoase și serioase, cu efecte pe termen lung.

O mențiune pentru banii cîștigați prin eforturi proprii – șanse de redresare în august, cînd Venus tranzitează Racul. Dar, atenție! – în opoziție cu Pluto în casa banilor obținuți prin ceilalți. În iunie-iulie tot acolo se află și Marte – așadar, prudență financiară, atenție la cheltuieli în general. Un om avizat… nu-și pierde capul și portofelul.

RAC: Șanse imobiliare și schimbări în carieră

Cu Pluto în opoziție cu Soarele lor din 2008 (și pînă în 2024!) Racii s-au obișnuit deja cu transformările profunde și dificile, de cele mai multe ori. Asta nu înseamnă că nu au avut realizări uneori remarcabile, în domeniul studiilor sau afacerilor (în 2015) și în familie/casă/imobiliare (în 2016). Oportunitățile imobiliare se păstrează și în 2017 pînă în octombrie, cînd Jupiter trece din sectorul casei și familiei în cel al iubirilor și copiilor Racului. Pînă atunci, dacă nu v-ați mutat deja în casa visurilor, e momentul s-o faceți. Sau s-o redecorați pe cea veche, să vă extindeți spațiul sau familia.

Jupiter în casa a patra mai vorbește și despre sfîrșitul unei perioade și noi începuturi în carieră, de exemplu. Oricare ar fi alegerea, ea îți va deschide noi orizonturi. Poate relația ta cu familia devine mai strînsă sau te angajezi în domeniul imobiliar. Schimbările din carieră îți aduc noi oportunități acasă și viceversa, cu efecte benefice asupra serviciului – unde Saturn ți-a făcut viața grea în ultimii doi ani, dar ți-a adus și realizări importante. Responsabilitățile au crescut, poate și salariul. Ți-ai extins influența și autoritatea la serviciu, ai muncit din greu, dar au fost și recompense pe măsură.

Distracție, creativitate și optimism

În ultimele 3 luni ale anului Jupiter trece în casa a cincea a Racilor, în sextil cu Pluto din casa căsătoriei și a parteneriatelor – va fi vremea să vă deconectați, dragi Răcușori și să începeți să vă bucurați de ceea ce ați achiziționat pînă acum. Și de viață, în general. Jupiter vă îndeamnă la distracție și relaxare, veți fi mai creativi și mai optimiști. Poate vă descoperiți un hobby sau o nouă iubire sau vreți să vă măriți familia cu un nou membru. Oportunitățile lui Jupiter susțin acum și transformările parteneriale, pînă în octombrie 2018 – o perioadă pentru noi alianțe puternice și ruptura celor vechi, care nu vă mai reprezintă.

O veste bună pe 8-12 februarie, cînd Soarele tranzitează casa a opta și face aspecte minunate cu celelalte planete în tranzit în domenii importante de viață – cariera, familia, serviciul.

LEU: Vești bune din străinătate

Leii au dus-o foarte bine în ultimii ani și au șanse mari să-și păstreze situația și în 2017. Jupiter îi privește prietenos încă din toamna lui 2016, Saturn le oferă protecție de 2 ani încoace, iar Uranus îi susține în schimbări benefice, de mai bine de 8 ani. Jupiter le aduce acum (celor născuți în decadele a doua și a treia) oportunități în comunicații, schimb de idei și informație, studii, descoperirea și dezvoltarea talentelor și aptitudinilor, în scris, educație, relația cu familia extinsă; sau frații și surorile Leului se bucură acum de prosperitate, pînă în octombrie. Leii își extind cercul de cunoștințe și aria de influență. Pot lega acum prietenii și relații (sentimentale) serioase și mai durabile decît altădată (cu Saturn în casa iubirilor și copiilor).

În februarie pot primi o veste bună legată de o bursă de studii la distanță sau un parteneriat/o călătorie în străinătate. Oricum Leii sînt de cîțiva ani buni puși pe schimbări importante, deși semn fix fiind, schimbarea nu e neapărat în firea lor. Anul acesta, îi susține și Jupiter. E rîndul celor din ultima decadă să se bucure de susținerea planetelor. Uranus în casa călătoriilor lungi și studiilor înalte le oferă oportunități în străinătate. Iar Saturn le promite situații emoționale stabile și/sau copii buni, serioși, ambițioși.

Iulie și august sînt ca de obicei luni intense pentru Leu, cînd zodia le e traversată de planetele rapide – Soare, Mercur, Venus și de data asta și Marte – o perioadă agitată, cu oportunități și schimbări, în care Leii vor fi vedetele în anturaj cei care decid direcția. De ceva timp, Saturn în casa iubirilor i-a forțat să ia lucrurile în serios și să se implice în relații mai mult ca de obicei.

Vă extindeți familia sau spațiul de locuit

În septembrie, Venus îți dă șarm și încredere în sine, dar Marte în casa banilor ar putea să te îndemne la cheltuieli exagerate, mai ales în a doua parte a lunii și apoi în octombrie, cînd e secondat de Venus și te îndeamnă să investești în artă, bijuterii sau poate o vacanță de lux.

În ultimele trei luni ale anului Jupiter trece în casa a patra a Scorpionului, de unde aduce șanse în familie, casă, cămin, imobiliare. Sfîrșitul de an imprimă trendul, pînă în toamna lui 2018 – în care mulți Lei vor dori să-și schimbe domiciliul, poate să se mute în străinătate cu familia sau să-și extindă spațiul și să renoveze. Oricare ar fi decizia, ea va fi una inspirată financiar, căci este susținută de Neptun din Pești, în casa banilor Scorpionului, moștenirilor, bugetului comun. Averea lor are toate șansele să se rotunjească, chiar dacă nu neapărat din salariu.

FECIOARĂ: Creșteri de salariu

Dragi Fecioare, dacă n-ați primit pînă acum mărirea de salariu așteptată, pînă în octombrie ar fi cazul să se întîmple minunea. Asta pentru că Jupiter, bine aspectat de Saturn, stă mai tot anul în casa banilor voștri. Dacă nu vi se mărește salariul, poate primiți bani dintr-un contract oarecare sau chiar de la familia extinsă. Oricare ar fi sursa, banii trebuie să vă rotunjească și propriile conturi. Poate nu atît cît v-ați dori, căci Jupiter e ușor „jenat” de Uranus și Pluto, dar măcar cît să vă ofere o oarecare protecție pe termen lung. Vestea bună de la serviciu ar putea să apară pe la mijlocul lui februarie – stay tuned!

Aspectul mai poate însemna sfîrșitul unei perioade lungi și începutul alteia, în care banii și casa sînt strîns legate. Dacă v-ați dorit o schimbare imobiliară, iar Saturn a îngreunat pînă acum lucrurile, s-ar putea să vă permită o mare realizare în domeniu în 2017, sprijinit de Jupiter și Uranus. Dacă acest lucru nu se întîmplă, totuși, trebuie să mai așteptați pînă în ianuarie 2018, cînd Saturn iese din Săgetător (care reprezintă casa, familia, căminul pentru Fecioare) și eliberează sectorul vostru imobiliar, timp de vreo 27 de ani.

De ani buni, Pluto îți transformă profund și subtil relația cu iubirile și copiii. Rău aspectat de Uranus și Jupiter, Pluto vorbește despre manipulare și control – ai grijă cum îți folosești puterea și cum te lași la rîndul tău sub influența persoanelor importante pentru tine.

Neptun în casa parteneriatelor poate să dea celorlalți păreri greșite despre tine sau confuzie în acest sector. Poate că așteptările au fost prea mari, de ambele părți. Nu-ți face griji, ceața se risipește din toamna lui 2017, cînd Neptun va fi excelent aspectat de Jupiter. Configurația benefică se păstrează pînă în toamna anului 2018 și vă permite lămuriri și reconcilieri, reajustarea reciprocă a percepțiilor și imaginii conform cu realitatea, legăturile și alianțele realizate în această perioadă pot avea o importantă componentă spirituală, intuitivă sau senzuală.

Șanse în studiu, afaceri, scris și călătorii

Trecerea lui Jupiter în Scorpion promite din toamnă contracte avantajoase, colaborări, șanse în afaceri și proiecte, extinderea ariei de studiu, succes în scris, călătorii și activități promoționale. Relații bune cu frații și surorile, care pot înregistra o creștere a statutului.

Septembrie – octombrie sînt lunile voastre bune, cînd planetele benefice vă tranzitează zodia deșertînd la voi sacul cu bunătăți. Veți fi mai simpatizate și căutate, dragi Fecioare, primiți vești bune legate de dragoste și copii, sînteți mai vesele și mai dispuse să vă bucurați de viață.

În noiembrie, atenție la cheltuieli, trecerea lui Marte prin casa banilor ar putea aduce cîteva neprevăzute, poate cu copiii sau partenerul de viață.

BALANȚĂ: Proiecte mari, ambiții pe măsură

Persoanele născute în ultima decadă a Balanței sînt vedetele zodiacului pînă în toamna lui 2017 – perioadă în care Jupiter le tranzitează Soarele natal, în aspect bun cu Saturn.

Jupiter în casa întîi te îndeamnă la gesturi mari, care să te pună în valoare. Și chiar dacă nu o faci, oamenii au cumva impresia că ocupi o poziție socială mai înaltă decît este aceasta în realitate. O perioadă excelentă pentru dezvoltare personală și cunoaștere de sine.

Un an în care ai planuri mari, lumea devine brusc prea mică pentru proiectele tale ambițioase. Dacă ele sînt legate de drumuri, afaceri, studiu și scris – au toate șansele să se împlinească, cu efecte importante și durabile. Se poate ca tatăl tău să aibă o influență mai mare asupra ta sau capătă un rol important în atingerea țelurilor tale personale.

Careul Jupiter – Pluto poate să îngreuneze situația în familie/casă/cămin. Orice proiect legat de casă sau de părinți poate întîmpina dificultăți pînă în toamnă. Deși probabil că Pluto te îndeamnă de mulți ani la schimbare, amînă momentul pentru sfîrșitul anului sau prima parte a lui 2018. Nici în domeniul partenerial nu este un moment bun de acțiune, pentru că Jupiter peste Soarele tău e în opoziție cu Uranus și modificările (bruște și incontrolabile) impuse de acesta. Pentru decizii parteneriale, așteaptă mai degrabă toamna lui 2018, cînd Jupiter intră în Săgetător și aruncă raze prietenoase lui Uranus din casa căsătoriei/alianțelor Balanțelor.

Pluto tranzitează de mulți ani sectorul familial, a venit rîndul Balanțelor din a doua jumătate a zodiei să facă față transformărilor dictate de Pluto. Circumstanțele te obligă să rupi legăturile cu trecutul și cu tot ceea ce ar putea influența negativ prezentul. Casa reflectă de-acum puterea ta de influență, la propriu sau figurat. Se sfîrșește o epocă, începe alta, în care ți-ai obținut un statut privilegiat și controlul asupra deciziilor comune.

Probleme cu partenerul

Balanțele din ultima decadă a zodiei ar putea avea anul acesta mari probleme parteneriale, un an în care căsătoriile și alianțele de orice fel sînt trecute prin filtrul analizei. Ce e bun se păstrează, ce nu mai e bun se aruncă, multe parteneriate se destramă, rămîn doar legăturile trainice, clădite pe principii solide, în care ambii parteneri depun eforturi egale pentru păstrarea ei. Acțiunile în justiție pot avea finalizări surprinzătoare, la fel contractele și negocierile. Cooperarea e posibilă, dar nu merită sacrificiul sau compromisul.

Din toamnă, timp de un an, Jupiter îți va fi alături în casa banilor, de unde îți promite creșteri de salariu laolaltă cu o situație mai bună la serviciu, unde Neptun a adus pînă acum confuzie și erori, influențe nefaste și decizii greșite.

Notă: Aveți grijă cît mîncați și mai ales cît stați (pe scaun și canapea), pentru că Jupiter în trecere prin Balanță promite să vă rotunjească formele, dacă pierdeți măsura.

SCORPION: Reușite financiare

Prima veste bună pentru Scorpioni este că la finalul lui 2017 Saturn iese pentru multă vreme de-acum înainte din sectorul banilor, greu încercat în ultimii doi ani. Mai mult, înainte de a părăsi casa banilor, Saturn face aspect bun cu Jupiter din Balanță, aducînd realizări financiare importante, pe final de tranzit. Situația se deblochează și veștile bune încep să curgă chiar din toamna lui 2016. Saturn încă frînează abundența, te îndeamnă la economii, dar nu exclude cîștigurile, mai ales dacă ai muncit din greu pentru ele. Și mai ales cînd e susținut de Jupiter și Uranus – apar surse neașteptate de finanțare, dar durabile, cu bătaie lungă, măriri de salariu la pachet cu schimbări surprinzătoare la serviciu. Saturn bine aspectat în casa banilor permite economisiri importante, poate un împrumut avantajos, pînă la finalul anului.

A doua veste bună pentru Scorpioni este că din octombrie 2017, Jupiter le va vizita zodia, timp de un an. Tranzitul vine cu oportunități în toate domeniile, aduce creștere și dezvoltare personală, dar și vești bune pentru dragoste și copii, pentru că Jupiter e în aspect bun cu Neptun Pești, în sectorul iubirii și copiilor. Aceștia își vor descoperi talente noi sau vor avea realizări care vă vor umple de bucurie. Chiar dacă Neptun a adus multă confuzie și risc de erori în 2016, cînd a fost în opoziție cu Jupiter și în careu cu Saturn, acum sectorul dragoste e bine aspectat de Jupiter în tranzit prin zodia voastră, pînă în toamna lui 2018. Debordați de farmec irezistibil, vă extindeți cercul de prieteni și influența, faceți numai alegeri  inspirate, de data aceasta. Mai ales în august, cînd tandemul Venus și Marte din Rac vine cu noutăți din străinătate (poate o bursă de studii, o călătorie profitabilă, o relație benefică), întregind piramida în semne de apă, care vă susține în tot ce vă propuneți.

Un final de an spectaculos

Jupiter peste Soarele vostru natal e și în sextil cu Pluto din Capricorn în sectorul călătoriilor scurte, studiilor, specializărilor și trainingurilor, scrisului și promovării. Apar oportunități noi în afaceri și contracte sau schimbări în mediul de lucru. Dacă v-ați propus un proiect imobiliar, finalizați-l pînă în toamna lui 2017, cînd casa, familia, părinții și căminul – sunt bine susținute de planete. Cariera ar putea cunoaște un nou impuls în lunile august – septembrie, cînd Venus aduce oportunități, iar Marte în Leu vă îndeamnă la acțiune. Sfîrșitul de an vă prinde într-o stare de efervescență creatoare sau pasională, căci Venus și apoi Marte vă tranzitează Soarele natal și trimite raze bune către Neptun, aflat în sectorul distracției, creației și iubirii

SĂGETĂTOR: Îți extinzi cercul de relații

Jupiter e chiar stăpînul vostru, dragi Săgetători, iar din toamna lui 2018 o să reverse timp de un an asupra voastră coșul cu bunătăți. Pînă atunci, stă în Balanță cea mai mare parte a anului 2017, în sectorul prietenilor și al speranțelor voastre.

Poate că ceea ce realizezi acum nu îți aduce fericire imediată sau bucuria la care te așteptai, dar întîmplările acestei perioade se vor dovedi benefice pe măsură ce trece timpul. Îți crești cercul de prieteni, poate că familia se mărește cu un nou membru. Te angajezi mai mult în activități publice sau organizații, iar acest lucru îți lărgește perspectiva și cercul de cunoștințe și relații – care, la rîndul lor, se vor dovedi benefice. Jupiter în Balanță trimite raze prietenoase spre casa parteneriatelor, în mod special norocoasă în iulie, cînd Venus tranzitează semnul Gemenilor și îți aduce alianțe bune; sau o șansă pentru partener. Din octombrie, Jupiter intră în Scorpion și în aspect bun cu Neptun te sprijină în proiectele cu familia sau cele casnice/imobiliare. Un an în care poți să îți extinzi spațiul de locuit, să redecorezi etc.

Sectorul finanțelor e în continuă transformare și frustrare sub acțiunea lui Pluto, dar cunoaște un reviriment din octombrie, sprijinit de Jupiter, care îți oferă o protecție discretă. Un binefăcător ascuns sau o activitate în slujba celorlalți ar putea să îți aducă cîștiguri nesperate.

Ajutorul apare de unde te aștepți cel mai puțin

Jupiter în aspect bun cu Neptun îți crește intuiția și energia, abilitatea de a-ți depăși temerile și grijile ascunse. Orice ajutor ai cere, îl primești rapid, uneori de unde te aștepți mai puțin.

Sfîrșitul de an te prinde plin de farmec și carismă, drag Săgetător, cu Venus și Soare în tranzit prin zodia ta natală. Pe 31 decembrie, Saturn iese pentru multă vreme din zodia ta, după aproape 3 ani în care te-a pus la muncă grea și asumarea de responsabilități. O perioadă frustrantă, dar în care ai și realizat lucruri care altădată păreau imposibile – e pe cale să se încheie. Atenție însă, în 2018 Saturn va intra în Capricorn, în casa banilor Săgetătorului – urmează o perioadă de 2-3 ani de restricții financiare, cîștiguri obținute greu, transformări profunde, cu efecte pe termen lung (conjunct cu Pluto).

CAPRICORN: Vești bune în carieră

În sfîrșit, cariera voastră cunoaște un nou avînt în 2017, dragi Capricorni. Transformările subtile dar profunde prin care treceți de mulți ani sub influența lui Pluto vă îndeamnă să preluați controlul asupra vieții voastre, anul acesta și asupra carierei. Semnele bune au început să se vadă din toamna lui 2016, dar un Jupiter în casa profesiei și numelui-renumelui vostru bine aspectat de Saturn este exact ceea ce vă trebuie ca să fiți fericiți. Și, evident, să vă atingeți țintele pe care vi le-ați propus în carieră și viață. Sunteți mai optimiști, mai ambițioși, viitorul vi se pare luminos și proiectele realizabile. Reputația crește, la fel și statutul. S-ar putea să aveți un protector discret sau dușmanii secreți să uite de voi o vreme – folosiți această perioadă în favoarea voastră.

Nu uitați că Jupiter în tranzit prin casa carierei e în careu cu Pluto din Capricorn și în opoziție cu Uranus din Berbec – șansele există, dar nu vă lăsați înșelați de false promisiuni și nu vă încredeți în cei care v-au mai înșelat odată. Orice schimbare ați face, studiați-o cu grijă și nu acționați sub influența primului impuls.

Tranzitele lui Pluto sunt lungi și transformatoare, prima jumătate a zodiei experimentează deja influențele lui din 2008, cînd Pluto a intrat în Capricorn (unde stă pînă în 2024). Este rîndul celor născuți după 5 ianuarie să facă față provocării lui Pluto și să-și găsească noi surse de putere (inclusiv interioară) și control.

Saturn în casa bolilor cronice, bine aspectat de Jupiter și Uranus, vă dă o perioadă de stabilitate fizică, de vindecare sau ameliorare a unor afecțiuni sau de descoperire a celor ascunse. Mergeți la medic și îngrijiți-vă sănătatea, aveți toate șansele să o îmbunătățiți.

Din toamnă, speranțele voastre se împlinesc

Casa și familia sunt sub semnul schimbării pentru Capricornii din ultima decadă, care se bucură acum de șanse neașteptate în domeniu, cu efecte pe termen lung. Casa și cariera se potențează sau anulează reciproc, februarie e o lună dificilă, în care tranzitul lui Marte peste Uranus în casa a patra ar putea marca încheierea bruscă a unei perioade și un nou început. E și Venus acolo, cu oportunități – fiți cu ochii pe ele și deschiși la schimbare, dacă vreți ca ea să fie în favoarea voastră.

Din toamnă, Jupiter intră în Scorpion și în casa prietenilor și speranțelor voastre, care cresc, înfloresc și… se împlinesc, în cele din urmă. Sfîrșitul de an vă extinde familia, cercul de relații și influența, Jupiter face aspecte bune cu Pluto, aducîndu-vă persoane noi în anturaj și protectori puternici.

VĂRSĂTOR: Vești bune din străinătate

Cea mai mare parte a anului vă bucurați de influențele benefice ale planetelor, dragi Vărsători. Jupiter vă aduce vești bune de departe, chiar foarte bune – realizări nesperate, șanse și oportunități privind studiile, străinătatea și călătoriile lungi. Cu Uranus în casa călătoriilor, afacerilor, studiilor, scrisului și vecinilor, s-ar putea ca schimbarea să fie de anvergură și să vă schimbe domiciliul și mediul în care trăiți. Oricum ar fi, prietenii vă susțin iar speranțele voastre au mari șanse să se împlinească, să vă aducă rezultate importante cu efecte pe termen lung. Nu luați hotărîri pripite, s-ar putea ca Uranus să vină cu schimbări bruște (în februarie) și situații neașteptate (în opoziție cu Jupiter). Analizați-vă bine șansele înainte de a acționa.

Februarie e și o lună excelentă, dacă știți să îndreptaţi tranzitele planetelor rapide în favoarea voastră. Soarele în tranzit vă pune în valoare și formează cu celelalte planete configurații importante și favorabile, care vă promit oportunități în orice domeniu, inclusiv în dragoste și prin/pentru copii. O a doua perioadă excelentă pentru acest domeniu este în iulie, pe tranzitul lui Venus prin Gemeni, cînd primiți vești bune de la copii sau vă întîlniți o nouă iubire. În septembrie, vă bucurați de razele bune ale planetelor în casa căsătoriei și a parteneriatelor.

Din octombrie, vă concentrați pe carieră

Din octombrie, Jupiter intră în Scorpion în casa carierei voastre, unde promite un an de noi șanse de expansiune în domeniu. Primele semne apar din octombrie, dar mai ales în noiembrie, cînd Jupiter e secondat de Venus, celălalt benefic al zodiacului. Odată cu cariera, este potențat și sectorul banilor, unde situația a fost mai complicată, în ultimii ani. Timp de un an (pînă în octombrie 2018) Jupiter ridică ceața de pe sursele și resursele financiare, arătîndu-vă unde sînt cîștigurile voastre. În ultimele 3 luni ale lui 2017 îl ajută și Saturn din casa prietenilor, cu sfaturi și protecție importantă și apoi Uranus, cu schimbări favorabile în domeniul studiilor, călătoriilor, scrisului, afacerilor, proiectelor diverse sau vești bune de la frați și surori. Identificați noi surse de venit și reușiți să luați decizii inspirate în ce privește bugetul.

Aveți grijă cu sănătatea – ultimele trei luni ale anului este o perioadă bună pentru analize și consulturi medicale, adaptarea unui stil de viață activ și sănătos, înainte de intrarea lui Saturn în Capricorn (în 2018) în casa afecțiunilor cronice.

PEȘTI:  Oportunități financiare

Dragă Peștișorule, și pentru tine 2017 vine cu vești bune în casa banilor și a bugetului comun. Dacă ai primit anul trecut cererea în căsătorie așteptată, atunci anul acesta partenerul tău vine cu banii. Dacă nu, Jupiter în Balanță îți promite surse noi de cîștig și o creștere a bugetului, pe termen lung. Poate că nu atît de substanțială cît se așteaptă sau ar avea nevoie, dar măcar cît să-i asigure protecție și un relativ confort.

Creșterea financiară ar putea veni la pachet cu o promovare sau o realizare profesională durabilă, pentru că Jupiter e în sextil cu Saturn din casa carierei voastre. Greu încercată în ultimii doi ani, anul acesta Jupiter și Saturn îți promit redresare și stabilitate – ai grijă ce decizii iei pînă la toamnă, pentru că ele vor avea efecte pe termen lung. Decizii bune poți lua în ultimele trei luni ale anului, cînd intrarea lui Jupiter în Scorpion ridică vălul confuziei și erorilor, îți dă intuiție, imaginație, creativitate și șanse reale. Oportunitățile pot apărea în orice domeniu, dar în mod special din relația cu străinătatea, studii și specializări, călătorii și spiritualitate.

Revenind la partea financiară a Peștilor, în mod special vizată de planete anul acesta – schimbări neașteptate în salariu și sursele de venit, mai ales în februarie-martie, cînd Marte și Venus trec tranzitează planeta Uranus în casa banilor voștri. Aveți grijă la cheltuieli și nu luați decizii bruște. Chiar dacă sînt implicate benefice puternice, rezultatul acestui tranzit este dificil de estimat. El vizează banii tăi și cariera, unde probabil vor apărea oportunități.

Realizări profesionale și șanse în carieră

Șansele în dragoste și în relația cu copiii apar în august, iar serviciul și sănătatea sînt bine văzute de planete în septembrie și octombrie, dar mai ales în noiembrie, cînd Venus și Jupiter sînt în casa prietenilor, relațiilor și speranțelor – care acum au toate condițiile să se împlinească.

Încă o veste bună pentru tine în acest sfîrșit de an – Saturn iese pentru multă vreme (27 de ani) din Săgetător, unde a tranzitat aproape 3 ani domeniul carierei și al statutului tău social – o perioadă de frustrări, întîrzieri, tracasări și tot felul de probleme în domeniu. E adevărat că ai avut și realizări, dar ele au venit cu muncă grea, străduință și un preț greu de plătit uneori. Din 2018, ai frîu liber să te dezvolți profesional după cum vrei, iar din toamna lui 2018, vei avea și sprijinul lui Jupiter. Vin așadar ani mai buni pentru tine – mult succes!

Sursa: 24life.ro