HARTA MAFIEI DIN ITALIA

La 200 de ani de cînd a luat naştere Mafia, 4 familii mafiote conduc lumea interlopă din Italia

Poliţia din Italia a reuşit în ultimii ani să distrugă mai multe familii mafiote, lupta contra gangsterilor fiind una din ce în ce mai prolifică. Clanuri din Napoli, Roma şi din toată Sicilia au fost aduse aproape de desfiinţare după ce zeci de membri au fost arestaţi. Poliţiştii au întocmit şi o hartă a celor mai puternice familii mafiote din Italia, ţara de unde a plecat ideea de Mafie, ce s-a răspîndit şi în SUA. Astăzi, pe lîngă Mafia originala mai sînt 3 familii mari, Camorra, Ndrangheta şi Sacra Corona Unita, ce au peste 25.000 de membri, în total.

Mafia siciliană

Intitulată Cosa Nostra, sînt mafioţii care au pus bazele mafiei moderne. Aceştia au început să se organizeze, la începutul anilor 1800, avînd deja 200 de ani de existenţă. Au introdus conceptul de "Cosa Nostra" (treaba asta a noastră) şi de asemenea conceptul de Omerta, sau codul tăcerii. Puterea lor în ziua de astăzi e atît de mare încît uneori sînt primii care judecă anumite conflicte şi chiar aduc înapoi bunuri furate înaintea autorităţilor. Sînt urîţi însă de populaţie pentru taxele de protecţie pe care le cer. Cosa Nostra are legături puternice în SUA, Rusia, China şi Albania. 

Mafia din Napoli

Denumita Camorra, Mafia din Napoli are peste 4.500 de membri, avînd clanuri în Napoli şi Caserta, chiar lîngă port. Se ocupă cu traficul de droguri şi sînt extrem de brutali. De asemenea, cer taxe de protecţie şi se ocupă cu producţia de haine de firmă false. Camorra este cea mai violentă familie deoarece nu există o structură ierarhică clară, liderii locali fiind extrem de violenţi şi haotici. Camorra conduce traficul de droguri în Spania şi în toate staţiunile sale.

Mafia din Calabria

Denumita 'Ndrangheta, Mafia calabresă este derivată din Cosa Nostra. Numele vine din cuvîntul grec "andragathia", care înseamnă loialitate, iar clanul adună circa 6.000 de membri în total şi se ocupă cu traficul de cocaină, aducînd marfa din Mexic şi Columbia şi deţinînd 80% din piaţa de cocaină din Europa.

Mafia din Puglia

Sacra Corona Unita este cea mai mica din marile familii de mafioţi din Italia, avînd în jur de 2.000 de membri. Sînt specializaţi în trafic cu ţigări, arme, droguri şi trafic de persoane. Aceştia au relaţii cu familiile mafiote din Estul Europei, inclusiv cu România. (Ştirile ProTv.ro)