HALTEROFILII MOLDOVENI AU CUCERIT OPT MEDALII LA EUROPENELE DE JUNIORI ŞI TINERET

Halterofilii moldoveni au obţinut opt medalii (3 de aur, 4 de argint şi 1 de bronz) la Campionatul European de juniori şi tineret, care se desfăşoară la Limassol (Cipru).

Iurie Bulat (85 kg, juniori) a urcat de trei ori pe prima treaptă a podiumului de premiere. El a învins la stilul smuls (162 kg), la proba aruncat (189 kg) şi în suma celor două exerciţii cu un total de 351 kg.

Ion Ţărnă (62 kg, tineret) a obţinut argintul la aruncat (151 kg) şi argintul la total (276 kg).

Ecaterina Tretiacova (69 kg, junioare) a intrat în posesia medaliei de argint la smuls cu rezultatul 93 de kilograme, a bronzului la aruncat (111 kg) şi a argintului în suma celor două exerciţii (204 kg).

Al patrulea coechipier, Marin Gologan (85 kg, tineret) s-a clasat pe locul şapte.

Tudor Casapu, preşedintele Federaţiei naţionale de profil, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că cineva din performerii susnumiţi ar putea evolua cu succes şi la Olimpiada de la Rio de Janeiro (2016). ”Sînt bucuros de rezultatele înregistrate la actualele Europene de juniori şi tineret. La recentul Campionat Mondial de la Almaty am obţinut cinci bilete provizorii de acreditare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Printre participanţi a figurat şi Ion Ţărnă. Sper că şi la Rio de Janeiro pe catarg va fi arborat drapelul Moldovei după încheierea concursului de haltere”, a spus oficialul.

Cristina Iovu şi Anatol Cîrîcu au obţinut la Olimpiada de la Londra medalii de bronz la turneul de haltere.

Sursa: Moldpres