HALEP A CISTIGAT TURNEUL DE LA INDIAN WELLS

Jucătoarea din România Simona Halep, locul 3 WTA, a cîştigat, duminică, al 11-lea titlu din carieră, dar cel mai important, după ce s-a impus, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, în faţa sportivei sîrbe Jelena Jankovici, locul 18 WTA.

Finala a durat două ore şi 37 de minute. Pentru Halep, aceasta a fost a doua prezenţă în finala unei competiţii Premier Mandatory, după ce anul trecut a pierdut în ultimul act la Madrid, în faţa Mariei Şarapova.

"Mai întîi vreau să o felicit pe Jelena, ai fost extraordinară! Am alergat, dar şi tu... Cred că ai cîştigat acest turneu la vîrsta mea. Ai făcut o treabă bună aici. A fost o finală extraordinară, mă bucur că am putut cîştiga astăzi", a spus Halep, în interviul de pe teren.

Ea le-a mulţumit sponsorilor, organizatorilor, echipei sale tehnice, publicului, dar şi fostului tenismen Ion Ţiriac pentru susţinere, omul de afaceri fiind prezent în tribunele arenei centrale a Indian Wells Tennis Garden.

Halep le-a mulţumit românilor din tribune, prezenţi într-un număr destul de mare, moment în care aceştia au ovaţionat-o: "Le mulţumesc românilor care vin să mă vadă peste tot şi mă susţin, dîndu-mi mai multă putere să cîştig, să stau concentrată şi să lupt pînă la sfîrşit! Le mulţumesc celor de acasă, ştiu că m-au urmărit şi m-au susţinut!".

"Cu trei zile înaintea acestui turneu nu ştiam dacă voi putea juca. Cînd am intrat prima oară pe teren aici nu mai lovisem mingea de zece zile. Am avut un sentiment bun şi sînt fericită că am ajuns pînă aici. Nu puteam face mai mult în această finală, deoarece nu eram pregătită. Am lovit bine, am stat bine în teren, dar nu m-am mişcat cît trebuia", a spus Jelena Jankovici.

La Indian Wells, învingătoarea va fi recompensată cu un premiu de 900.400 de dolari şi 1.000 de puncte WTA, iar învinsa 439.420 de dolari şi 650 de puncte WTA.

Pentru Simona Halep, aceasta a fost a 17-a finală din carieră. Ea a mai cîştigat zece turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), ambele în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Halep, 23 de ani, a mai disputat şase finale, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Săptămîna aceasta, Simona Halep este pe tabloul principal al turneului de la Miami, de asemenea de categorie Premier Mandatory, fiind a treia favorită după Serena Williams, locul 1 WTA, şi Maria Şarapova, locul 2 WTA. Meciurile din această fază încep miercuri.

Halep, "spectaculoasă", "regina Indian Wells", cuceritoarea Californiei

Presa internaţională a notat, duminică seară, după ce jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a cîştigat turneul de la Indian Wells, cel mai important titlu din cariera sa, că românca a arătat tenacitate şi a fost spectaculoasă în finala cu Jelena Jankovici.

"Halep a cîştigat cel mai important titlu la Indian Wells", a notat wtatennis.com, menţionînd că lucrurile nu arătau prea bine pentru româncă la începutul finalei, dar constănţeanca nu a renunţat şi s-a impus în faţa Jelenei Jankovici.

"Halep cîştigă cel mai important titlu din carieră", a notat şi site-ul oficial al competiţiei. "Are logică faptul că Simona Halep a trebuit să joace trei seturi pentru a cîştiga primul ei titlu BNP Paribas Open. Trecînd peste o aparentă accidentare la picior, un serviciu defectuos şi o fostă campioană, Halep a revenit după ce a pierdut primul set şi a învins-o pe cîştigătoarea din 2010, Jelena Jankovici, scor 2-6, 7-5, 6-4, cu o evoluţie curajoasă", se menţionează pe site-ul bnpparibasopen.com.

BBC.com scrie că Simona Halep a învins-o pe Jelena Jankovici "într-o finală captivantă", iar cotidianul L'Equipe a notat că Halep "a ştiut să profite de fragilitatea" Jelenei Jankovici după ce a fost condusă de aceasta cu 6-2, 5-4 şi a obţinut cel mai important titlu din carieră. Jurnalul a menţionat că Jankovici s-a lăsat copleşită de emoţii, deşi conducea şi Simona Halep avea probleme la piciorul drept. "Românca, departe de cel mai bun nivel al său pe durata a trei sferturi din finală, s-a ambiţionat, strigînd din ce în ce mai tare, şi cîştigînd ghemurile. O tenacitate care o va duce luni pe primul loc în ierarhia «Race»", precizează L'Equipe.

"Halep, spectaculoasă în faţa lui Jankovici", a notat tvasports.ca. "Simona Halep a revenit după un prim set dificil şi a învins-o pe Jelena Jankovici în finala turneului de la Indian Wells", adaugă sursa citată.

"Halep, campioană la Indian Wells", a titrat Mundo Deportivo, iar jurnalul Sport a notat că Simona Halep a cîştigat turneul de la Indian Wells impunîndu-se într-o finală "lungă şi intensă" cu Jelena Jankovici.

"Revenire a lui Halep, Jankovici k.o.", a notat Gazzetta dello Sport, în timp ce site-ul tenniscircus.com a intitulat articolul referitor la performanţa sportivei române: "Halep cucereşte California". "Jankovici a pierdut finala după ce a avut posibilitatea să o termine lejer în două seturi. Un lucru este cert: frumoasa Jelena nu va dormi în această noapte", notează tenniscircus.com.

"Maraton cîştigat de Simona Halep", a scris olimpiazzurra.com, iar livetennis.it a menţionat că finala a fost "plină de emoţii".

"Simona Halep îi succede Flaviei Pennetta, este regina Indian Wells", a notat şi La Repubblica.

Sursa: Mediafax