HAIDEŢI SĂ RESPECTĂM OPŢIUNILE COMUNIŞTILOR!

Călătorii pe banii statului într-un Occident pe care-l urăsc

Autor: Mihai CONŢIU

Ipocrizia (făţărnicia) comuniştilor nu doar că nu are margini, dar este şi de-a dreptul nesimţită. V-o spun asta eu, care, circa trei ani, am scris nu pentru ideologia comuniştilor, ci pentru Vladimir Voronin, personal, şi pentru cei care l-au votat! V-o spun asta eu, care, circa trei ani, am crezut că Voronin vrea integrare europeană, îi respectă şi iubeşte pe moldoveni, dar şi că ţine la afirmarea identităţii de stat a acestei ţări!

Cunoscîndu-i, deci, bine pe comuniştii care se dau drept moldoveni cam ştiu ce vorbesc! Oricît de mult aş înota prin frumoasa-mi şi bogata limbă română, pe care o cunosc relativ binişor de vreme ce datorită ei îmi cîştig bucata de pîine zilnică, constat, vă jur, că este sărăcăcioasă în numărul de invective şi blesteme pe care le merită comuniştii! Uneori îmi vine să apelez la bogatul lexic de înjurături ungureşti, dar parcă este păcat!

Comunismul din România ceauşistă l-am detestat şi urît deoarece m-am născut în opoziţie faţă de el, dar măcar a păstrat identitatea naţională a românilor. Comuniştii moldoveni, însă, sunt exact ceea ce erau, în primii ani de după război, comuniştii români din aparatul de conducere a statului – nişte vînduţi Moscovei, care luptau împotriva României şi a spiritualităţii româneşti! Aici murmur ceva în limba maghiară!

PCRM şi gaşca profitoare din jurul lui Voronin sunt revoltaţi că cele două Acorduri de la Vilnius au fost întocmite în limba engleză, o limbă universală fără de care nu te poţi mişca în politica şi diplomaţia universală. Dar cît de mult şi cum să se revolte bieţii moldoveni atunci cînd deputaţii comunişti ne scuipă discursuri în limba rusă de la tribuna Parlamentului? O fac pe banii noştri, iar asta este o treabă costisitoare a naibii de tot – analfabeţilor care nu cunosc limba oficială a statului trebuie să li se traducă în limba rusă toate documentele ş.a.m.d. mai au şi nesimţirea să ragă în limba rusă că luptă pentru Moldova şi limba moldovenească! Aici iarăşi murmur ceva în limba maghiară!

Ca să înţelegeţi ce înseamnă senilitatea (căderea bătrîneţii în mintea copiilor) politică, nu doar cea biologică, este suficient să vă spun că Voronin a declarat că Moldova va ajunge în Europa prin Uniunea Euro-asiatică. Aşa ceva nici la beţie nu poţi spune, ci doar dacă eşti frate geamăn cu mumia lui Lenin!

Dar haideţi să vedeţi cît de făţarnică este chiar familia lui Voronin, cum profită de toate deliciile capitalismului occidental şi cum vrea să-i convingă pe moldoveni că sărăcia lucie, înapoierea şi izolarea de Europa sunt virtuţi! Toată viaţa lui, iar aici este vorba despre perioada de cînd a păşit în tinereţe, Voronin a trăit ca un paşă pentru că s-a priceput de minune să ofere puterii sovietice tot ceea ce aceasta aştepta de la el.

În timp ce, în faţa camerelor de luat vederi şi vederea lucidă, plînge cu lacrimi de crocodil de soarta ţării şi nevoile moldovenilor, an de an, ca orice miliardar care se respectă, Voronin se duce la cure balneo-cli(s)materice la Karlovy Vary, în Cehia, în Uniunea Europeană, în Occident! Nu se duce ca un patriot adevărat la sanatoriul de la Călăraşi, o staţiune moldovenească la care oricum nu-şi permite să meargă nici unul dintre moldovenii despre care el spune că i se rupe inima de cît de obidiţi sunt! Dacă îi este aşa de scîrbă de Europa, atunci de ce nu se duce în Baikal sau prin alte staţiuni ruseşti, că doar primeşte şi pensie din Rusia? Aici iarăşi murmur ceva în limba maghiară!

Fiul său, bancherul Oleg Voronin, comunist şi el pînă-n măduva oaselor, se duce să schieze în Austria, în Uniunea Europeană, în Occident, nu în Siberia! Bancher comunist – cine dracu a mai auzit de aşa ceva? Dacă ar fi comunist adevărat şi i-ar păsa de cei mulţi, şi-ar dona săracilor dividendele de la bancă! Dacă cei doi Voronin ar fi comunişti adevăraţi şi i-ar iubi pe cei pentru care spun că luptă, atunci de ce se izolează atît de moldoveni în bogăţia lor? De ce Oleg, ca un şef de stat sau ca un cap al Mafiei, şi-a privatizat strada pe care locuieşte prin punerea unei bariere, ca nu cumva să circule prostimea prin preajma palatului său şi să-i tulbure liniştea? Aici iarăşi murmur ceva în limba maghiară!

Să nu-i mai lăsăm pe maimuţoi să ne facă de rîs în lumea bună a Europei!

Comuniştii urăsc Occidentul şi UE din cauză că se tem ca nu cumva moldovenii să se modernizeze, să prospere şi, deci, să gîndească şi să-i observe cît de ridicoli, tiranici şi jefuitori de ţară sunt. Ca partid, au încă cea mai largă reprezentare în Parlament, dar asta nu ar trebui să fie un motiv pentru care majoritatea parlamentară pro-europeană să nu-i sancţioneze drastic pentru anti-europenismul lor, cu motivaţia justificată pe deplin că atentează la interesul naţional al republicii Moldova.

Haideţi să le respectăm opţiunile, domnilor! Comuniştii urăsc UE, doar ei o spun în clipa în care optează pentru Uniunea Euro-asiatică şi sunt împotriva integrării europene a ţării! Prin urmare, de ce trebuie, pe banii noştri, ca deputaţii comunişti să mai facă parte din delegaţiile care reprezintă ţara în UE, la Consiliul Europei sau la celelalte structuri occidentale? Aşa-i democratic? Păi iarăşi revenim la adevărul incontestabil că PCRM atentează grav la interesul naţional!

În Occident, oameni ca Grigore Petrenko, Muşuk, Muntkeanu, Petkov, Reşetnikov şi restul cocoanelor comuniste sunt ca nişte maimuţe bolnave de holeră. Vedeţi că, în timp ce suduie şi scuipă pe Occident, nesimţiţii îl vizitează pe banii statului? Să fie trimişi doar în delegaţii care se deplasează în Rusia sau Coreea de Nord! Înţelege cineva cît de mult ne facem de rîs cu aceste specimene umane în lumea bună a Europei, iar asta pentru că reprezintă ţara, nu averea clanului voronist? Uitaţi-vă la Petrenko, Muşuk sau Muntkeanu – ei scuipă, nu vorbesc! Aici iarăşi murmur ceva în limba maghiară!

Aici este vorba şi despre bunul simţ elementar – nu te mai duci în casa cuiva după ce l-ai înjurat şi îi spui că îl dispreţuieşti! Un alt aspect al nesimţirii comuniştilor este cel dat de doamnele deputate comuniste. Ce fel de doamne mai sunt acestea în clipa în care Voronin sau Iurie Muntkeanu au jignit atîtea şi atîtea femei, jurnaliste şi politiciene? Din elementar bun simţ şi în semn de solidaritatea ar fi trebuit să părăsească acest partid încă de la prima ofensă adusă de Voronin unei femei. Probabil că singurele femei pe care le menajează liderul PCRM sunt cele din familia sa. Îşi imaginează deputatele comuniste că Voronin le respectă ca femei? Să încerce una să îl contrazică şi va vedea ce crede şeful ei despre ea! Aici iarăşi murmur ceva în limba maghiară!

„Comunist, te-aş scuipa, dar mi-e ruşine, nu de tine, ci de mine!”, aşa scriam noi pe garduri şi instituţii, după 21 Decembrie 1989 în Bucureşti!