Hai sa ti-o trag in bot, neamule! Pe banii tai!

„Îţi dau o pungă cu de-ale gurii şi-un rachiu, ca să nu observi ce le fac nevestei şi fiicei tale!”

 Mihai CONŢIU

Alegerile parlamentare din ziua de 24 Februarie vor fi cele mai costisitoare din istoria alegerilor din Republica Moldova. Aici, în primul rînd, ne referim la mitele electorale oferite de către guvernanţi multor moldoveni sub forma unor salarii mărite şi ajutoare băneşti de 6-700 de lei celor cu venituri lunare de sub 2000 de lei. Cu riscul de a ne repeta, vă rugăm să reţineţi avertismentul nostru că aceste mite electorale, dublate de izolarea ţării de către guvernanţi faţă de Vest şi Est, vor aduce o inflaţie nemaivăzută pînă în Vara acestui an. Atunci să-i vedem pe cei care acum rînjesc de satisfacţie şi „bună cunoaştere” ca beneficiari ai pomenilor electorale ori aplaudaci ai concertelor oferite de către Ilan Şor! Atunci să-i vedem pe acei moldoveni lihniţi care nu vor înţelege de ce vor devenii săracii săracilor lumii chiar şi după ce, unii dintre ei, i-au votat pe Năstase şi Sandu!

Cu referire tot la costul alegerilor, în al doilea rînd, ne referim la banii cheltuiţi de către partide şi candidaţii „independenţi” în mod legal, adică declaraţi oficial, şi banii negri, care sunt de cel puţin 10 ori mai mulţi. În al treilea rînd, este vorba despre resursele bugetare, adică banii contribuabililor, pe care guvernanţii îi aruncă în joc pentru a-şi păstra Puterea. Aici este vorba despre deturnările financiare specifice, cum ar fi bugetarea Primăriilor pentru a devenii excesiv de active în plan propagandistic, folosirea de către funcţionarii bugetari a mijloacelor controlabile de care dispun – maşini, telefoane, propagandă informaţională, avansări în posturi de comandă a unor inşi loiali, condiţionarea participării la vot de păstrarea serviciului etc.

O altă fraudă majoră insesizabilă şi care are menirea de a conserva Statul Mafiot, a promova incompetenţele şi a bloca orice şanse de progres al Statului prin promovarea unora în funcţii de răspundere nu pe criterii de merite ori de profesionalism, constă în aceea că moldoveanul contribuabil este obligat să suporte salarizarea unor înalţi funcţionari de Stat numiţi în funcţii nu pentru că sunt competenţii, ci pentru că sunt docili guvernanţilor. În plus, le şi securizează legislativ aceste posturi pe la Curtea Constituţională, CEC, diferite Agenţii etc.

Cea mai cumplită fraudă, însă, este transformarea moldovenilor în complici ai guvernării mafiote. După 2009, cu răbdare, moldovenilor li s-au inoculat convingeri care sfidează absolut orice urmă de moralitate. Dacă ei, guvernanţii, fură şi le dau şi moldovenilor cîte ceva, hoţia este astfel înnobilată, este oficializată pentru că este patronată de Stat. Au transformat Moldova într-o ţară a hoţilor mărunţi şi coruptibili conduşi de marii Jupîni de Hoţi. Cei cinstiţi şi neştiuţi din satele şi cătunele moldoveneşti înghit în sec de neputinţă, iar alţii fug cu disperare din ţară.

Ideea de a-i transforma pe moldoveni în complici ai hoţilor mari de la guvernare a fost experimentată iniţial la Orhei, prin intermediul „generosului şi iubitorului de moldoveni” Ilan Şor. Atît i-a abrutizat şi mancurtizat pe cei mai mulţi din acest raion încît oricare din ei ţi-ar înfige cuţitul în gît dacă-i spui că tot ceea ce a făcut provine din banii furaţi de la absolut toţi moldovenii, că se comportă ca un veritabil criminal! În realitate, pomenile lui electorale şi „investiţiile edilitare” reprezintă un bacşiş amărît faţă de cît îi rămîne lui şi ştabilor care-l protejează. Prin „dărnicia lui” perversă, Şor parcă i-ar spune moldoveanului astfel: „Îţi dau o pungă cu de-ale gurii şi-un rachiu, ca să nu observi ce le fac nevestei şi fiicei tale!” „Hai să ţi-o trag în bot, neamule! Pe banii tăi!”

Fireşte că Şor nu şi-ar fi putut permite deja binecunoscutele dezmăţuri de popularizare a propriei persoane fără permisiunea guvernanţilor. Aici ne referim la „realizările lui edilitare” din banii furaţi tot din buzunarele moldovenilor, la concertele lui grandioase, dar şi la obrăznicia cu care-i tratează pe toţi cei care-l critică. Se poartă de parcă ar fi la guvernare, chiar dacă este judecat penal! Ne ameninţă că va muta Parlamentul la Orhei, ministerele prin nu mai ştiu ce sate, că va împînzi Moldova cu kibuţuri (comunităţi rurale colectiviste din Israel) şi tot felul de alte fantasmagorii pe care nici un bulibaşă nu şi le-ar permite.

Practic, „iubitorul de moldoveni” Şor le-a anihilat susţinătorilor lui orice urmă de demnitate, morală şi conştiinţă civică, fără ca ei să mai simtă jetul pişatului cu care acesta îi botează peste capetele lor golite de întrebări şi cu stomacurile pline pentru ultima dată cu alimentele expirate de la magazinele Partidului Şor!