GUVERNUL ROMANIEI A CAZUT

Viorica Dăncilă a fost demisă

România a rămas fără premier - Viorica Dăncilă a fost demisă de către deputații și senatorii români.

Joi, 10 octombrie, premierul României, Viorica Dăncilă, a fost demisă de către deputații și senatorii români, după ce aceștia au votat în Parlament o moțiune de cenzură.

Pentru demiterea Vioricăi Dăncilă au votat deputatii din opoziție care fac parte din USR și PNL, partidele mai mici, dar voturile decisive au venit de la Pro-România, ALDE și cîțiva deputați din PSD.

La procedura de vot au participat 245 de parlamentari - deputați și senatori. Pentru ca moțiunea să treacă erau necesare minim 233 de voturi.

Anterior, Guvernul Dăncilă s-a confruntat cu alte patru tentative de moțiune de cenzură. Potrivit procedurii, Dăncilă trebuie să-și prezinte demisia, iar președintele României, Klaus Iohannis, trebuie să organizeze consultări cu partidele politice pentru a identifica un alt pretendent pentru funcția de prim-ministru.

În perioada următoare vor exista negocieri între cele șapte grupări politice care au votat moțiunea – și care vor fi făcute, evident, sub supravegherea președintelui Iohannis.

Sursa: sputnik.md