GUVERNUL ITALIEI VA SUSŢINE ÎN CONTINUARE ASPIRAŢIILE EUROPENE ALE R. MOLDOVA

Guvernul italian va susţine în continuare aspiraţiile europene ale Republicii Moldova. Declaraţii în acest sens au fost făcute de preşedintele Delegaţiei Italiene pe lîngă Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Riccardo Migliori, la întrevederea avută, pe 1 iulie, cu preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat.

Potrivit PLDM, în cadrul întrevederii s-a discutat despre procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi situaţia din regiunea transnistreană. Vlad Filat a menţionat că în perspectiva integrării europene, ţara noastră are obiective clar stabilite. ”Pînă la sfîrşitul lunii noiembrie urmează să parafăm Acordul de Asociere şi Liber Schimb. Sperăm că pînă la finalul actualului mandat parlamentar cetăţenii să poată beneficia de regim liberalizat de vize”, a spus Vlad Filat.

Riccardo Migliori a promis că Guvernul italian va susţine în continuare aspiraţiile europene ale Republicii Moldova, cu atît mai mult cu cît din 2014 Italia va deţine preşedinţia Uniunii Europene. „Ştim că este un proces dificil, dar Italia va sprijini toate demersurile R. Moldova pentru a adera la marea familie europeană”, a spus Riccardo Migliori. Oficialul italian a menţionat că ar fi oportună organizarea unei întîlniri pe linie parlamentară între Chişinău şi Tiraspol. Vlad Filat a menţionat că este de părere că situaţia din regiune trebuie tratată cu mare grijă şi calm, pentru a nu admite tensionări şi provocări.

Moldpres

Mardari Felicia 02.07.2013 - 20:37

Filat incepe sa caute sponsori pentru campania electorala in rindul mafiei italine?!