GUVERNUL ŞI PARLAMENTUL AU STABILIT PRIORITĂŢILE SESIUNII DE PRIMĂVARĂ-VARĂ A LEGISLATIVULUI

Membrii Cabinetului de Miniştri, conducerea Legislativului şi a comisiilor parlamentare s-au întrunit, pe 11 iunie, în premieră într-o şedinţă comună. În cadrul acesteia a fost stabilită agenda proiectelor prioritare care vor fi examinate pînă la sfîrşitul sesiunii de primăvară - vară a Parlamentului.

Şedinţa s-a desfăşurat cu uşile închise şi a durat aproximativ o oră. „Sînt unele restanţe, timp a rămas puţin şi a fost nevoie de o astfel de şedinţă pentru ca să includem în agendă subiectele prioritare pe care trebuie să le adoptăm pînă la sfîrşitul acestei sesiuni”, a spus Preşedintele Parlamentului Igor Corman la sfîrşitul şedinţei. Acesta a adăugat că organizarea unor şedinţe comune ar putea deveni o tradiţie.

Premierul Iurie Leancă a declarat că iniţiativa organizării şedinţei vine să stabilească o comunicare mai eficientă între Executiv şi Parlament, care lipsea anterior. El a spus că lista proiectelor prioritare este mare, dar s-a arătat convins că acestea pot fi implementate. „Obiectivele ţin de angajamentele noastre internaţionale, de exemplu tot ce avem de finalizat în ceea ce priveşte zona de liber schimb în raport cu UE. Mai sînt şi cîteva elemente de strategii. Sînt elemente importante pentru a asigura funcţionalitatea de mai departe a instituţiilor statului”, a specificat Leancă.

Totodată, la întrunire s-a decis ca Guvernul să-şi reconfirme votul pentru proiectele de lege aprobate de Cabinetul de Miniştri după demisia acestuia din 5 martie curent.

Moldpres