Guvernul Federatiei Ruse si-a dat demisia

Cabinetul de Miniștri al Federației Ruse, condus de premierul Dmitri Medvedev, și-a dat demisia cu puțin timp în urmă, scrie Sputnik.md. Despre asta premierul Dmitri Medvedev l-a anunțat pe Președintele Vladimir Putin. 

”Stimate Vladimir Vladimirovici, stimați colegi, ați fost cu toții martori ai schimbărilor și priorităților anunțate de Președinte pentru anul în curs. Președintele a anunțat mai multe schimbări fundamentale în Constituția Federației Ruse. Cînd vor fi operate, aceste schimbări vor modifica nu doar mai multe articole din Constituție, ci în general echilibrul puterii”, a declarat Dmitri Medvedev la întîlnirea cu Vladimir Putin.

Premierul în exercițiu a menționat că schimbările vor viza puterile legislativă, executivă și judecătorească. ”În acest context este clar că noi trebuie să-i oferim Președintelui posibilitatea de a adopta toate deciziile necesare în acest sens. În aceste condiții, consider că ar fi corect, în conformitate cu articolul 117 al Constituției Federației Ruse, ca Guvernul în actuala componență să-și dea demisia, a adăugat Medvedev.