GUVERNUL A RECHEMAT MAI MULTI AMBASADORI SI A DEMIS MAI MULTI FUNCTIONARI

Decizia de rechemare a ambasadorilor a fost luată astăzi la ședința Guvernului la solicitarea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu.

Cabinetul de Miniștri a rechemat mai mulți ambasadori și consuli ai Republicii Moldova din străinătate. Decizia a fost luată astăzi la ședința Guvernului la solicitarea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu. Potrivit ministrului, aceștia sînt rechemați în țară deoarece mandatele lor au expirat.

Astfel, Guvernul i-a rechemat pe ambasadoarea Republicii Moldova în Canada, Ala Beleavschi, ambasadorul Misiunii țării noastre la UE, Eugen Caras, ambasadorul Republicii Moldova în Turcia și prin cumul în Liban și Iordania, Igor Bolboceanu, a celui din Polonia – Iurie Bodrug, a consulului țării noastre la Milano, Italia, Sergiu Goncearenco și a consulului general al Republicii Moldova în oraşul Frankfurt, Anatol Stratulat.

Tot astăzi Guvernul a acceptat demisia din funcție a șefului Poliției de frontieră, Fredolin Lecari.

De asemenea, Executivul a acceptat cererea de demisie a secretarului de stat în Ministerul Justiției, Anatolie Munteanu și a secretarului de stat în Ministerul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Bucătaru.

Sursa: sputnik.md