GUVERNUL A ALOCAT BANI PENTRU LICHIDAREA CONSECINTELOR PLOII SI A UNUI INCENDIU

Guvernul a decis alocarea mijloacelor financiare necesare pentru reabilitarea drumurilor în localitățile Misovca, Costești și Horăști din raionul Ialoveni, dar și acordarea a peste 70 mii de lei pentru reparația locuințelor individuale ale mai multor locuitori din raionul Ștefan Vodă, deteriorate de ploile torențiale și grindina de la începutul lunii iulie. Decizia a fost luată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale desfășurată astăzi.

Totodată, pentru lichidarea consecințelor incendiului produs în clădirea Inspectoratului de poliție din orașul Rezina, Comisia a decis alocarea unui milion de lei din Fondul de Intervenție pentru reparația acoperișului.

Premierul Ion Chicu a declarat că acum prioritară este acoperirea prejudiciilor aduse gospodăriilor individuale și infrastructurii drumurilor de fenomenele meteorologice nefaste, dar se lucrează̆ intens și pe segmentul agricol. „Astăzi vom definitiva Regulamentul privind repartizarea celor 200 de milioane de lei alocați de Guvern în acest sens. De aceea, solicit colegilor din cadrul instituțiilor responsabile ca efectuarea plaților către agenții economici afectați să se facă̆ cît mai rapid”, a declarat prim-ministrul.

Sursa: IPN