GUVERNARILE DEMOCRATE CALCA PE ACEEASI GREBLA

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a pronunţat categoric împotriva reformei administrativ-teritoriale iniţiată de Guvern.

“În 1999, o guvernare democrată a inițiat o reforma teritorial-administrativă antisocială, cînd au fost formate judeţele, din contul lichidării raioanelor.

Acum, o altă guvernare democrată propune o reformă la fel de antisocială, prin care vrea să lichideze primăriile. Probabil e o etapă de pregătire de trecere, din nou, la județe.

Președinția este categoric împotriva unor astfel de experimente teritoriale.

Voi deja ați închis școli și grădinițe, fără efecte pozitive. Reforma educației s-a transformat în dezastrul educației.

La fel de dezastruoasă va fi și așa-numita reformă administrativă. Vor rămîne mii de oameni fără lucru, se vor crea dezechilibre și conflicte locale, pentru terenuri și întîietate.

Calific această inițiativă a Guvernului ca fiind periculoasă și opresivă”, a scris Igor Dodon pe o reţea de socializare.

Virginia Filip 20.06.2017 - 20:55

De fapt, lui Dodon ii e frica de o apropiere a REpublicii Moldova de Romania. El vede ca se fac pasi mari in acest sens si simte cum ii fuge pamantul de sub picioare. Oricat s-ar impotrivi Dodon, el nu are nici painea si nici cutitul. Toate acestea sunt la noi, moldovenii.