Guterres: Ginditi-va la medicii eroi si la persoanele cele mai vulnerabile

Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut Sîmbătă un apel la recunoaşterea meritelor medicilor şi asistentelor care luptă împotriva pandemiei de COVID-19, îndemnînd oamenii să se gîndească la persoanele cele mai vulnerabile, potrivit DPA, scrie agerpres.

„Să împărtăşim un gînd special pentru eroicii lucrători din domeniul sanitar aflaţi în prima linie a luptei împotriva acestui virus teribil şi pentru toţi cei care muncesc ca oraşele noastre să funcţioneze în continuare”, a spus acesta într-un mesaj video. „Să ne gîndim la cei mai vulnerabili dintre vulnerabili aflaţi în diferite locuri din lume, cei aflaţi în zone de conflict şi tabere de refugiaţi, cartiere sărace şi toate acele locuri care nu dispun de condiţii pentru a lupta împotriva virusului”.

Guterres a îndemnat totodată liderii religioşi de toate credinţele să-şi unească forţele şi să conlucreze în numele păcii în aceste vremuri de criză pentru omenire.

Mesajul secretarului general a fost rostit cu prilejul Paştelui, sărbătorit de o parte dintre creştini, al Paştelui evreiesc şi al apropiatei luni sfinte a musulmanilor, Ramadamul.

„Potrivit tradiţiei, aceste ocazii sunt momente petrecute în comunitate, cînd familiile se reunesc, cu îmbrăţişări şi strîngeri de mîini, cu mulţimi de oameni, dar acum trăim vremuri fără precedent”, a spus acesta, pe care le-a numit „bizare, suprarealiste”, o lume „a străzilor tăcute, a obloanelor trase, a lăcaşelor de cult pustii”.

„Împreună putem şi vom învinge acest virus – prin cooperare, solidaritate şi credinţă în umanitatea noastră comună,” a mai spus Guterres.