GRIGORE NOVAC OFERA DETALII DESPRE MARSUL DE DUMINICA

Deputatul PSRM Grigore Novac a fost invitat în studioul Sputnik Moldova. Parlamentarul a oferit detalii în exclusivitate despre marșul care urmează să fie organizat duminică de PSRM – ACUM și despre planul de acțiuni în eventualitatea unor provocări.

Coaliția majoritară PSRM – ACUM a anunțat pentru duminică, 16 iunie, începînd cu ora 11:00, un amplu marș al poporului pentru susținerea noii guvernări. Deputatul PSRM, Grigore Novac, a oferit detalii în exclusivitate despre organizarea acestui miting, în cadrul unei emisiuni la Sputnik Moldova.

Socialistul a declarat că acest marș se va desfășura în fața sediului Parlamentului și, cel mai probabil, nu se va mișca prin oraș pentru a nu bloca traficul. Totuși, Novac afirmă că o decizie finală cu privire la locurile pe unde se va mișca mulțimea de oameni urmează a fi luată.

Deputatul a declarat că la această manifestare, care va fi una pașnică, se așteaptă sosirea unui număr impunător de oameni.

”Cu siguranță vor fi mulți. Am primit mii și mii de mesaje de la oameni, care întrebau cînd și unde trebuie să se adune la marș. Vor veni singuri, fiecare cum poate: cu bicicleta, cu căruța, cu mașina, cu autobuzul. Nu-i vom aduce noi”, a declarat deputatul pentru Sputnik.

Grigore Novac nu a exclus că la evenimentul pe care îl va organiza duminică PSRM și ACUM ar putea veni și provocatori, însă, afirmă socialistul, a fost pregătit un plan de acțiuni cum să se procedeze în asemenea cazuri.

”Există riscul provocărilor. Am discutat despre aceasta. Sîntem pregătiți și avem deja un plan cum trebuie să procedăm dacă va apărea o asemenea situație”, a menționat parlamentarul.

Grigore Novac a mai declarat pentru Sputnik că exponenții PSRM – ACUM ”nu au de gînd să ia cu asalt anumite clădiri” în condițiile în care Guvernul condus de Maia Sandu nu are acces în clădirile guvernamentale, care sînt în prezent blocate de protestatarii care-i susțin pe democrați. Totodată, deputatul a făcut un apel către oamenii legii să asigure ordinea publică în timpul acestui marș.

”Nu avem de gînd duminică să luăm cu asalt clădiri. Dacă se vor găsi provocatori, atunci să-și asume riscurile, iar poliția să-și facă datoria. Există riscuri, care ne pot da peste cap planul pe care l-am aprobat”, a spus Novac.

Deputatul a mai amintit în studioul Sputnik Moldova că toate acțiunile desfășurate pînă în prezent de PSRM nu s-au soldat cu nicio violență.

Sursa: sputnik.md