GRECEANII: DACA TOTI CETATENII NOSTRI SE INTORC ACASA, GUVERNAREA ESTE PREGATITĂ SA LE ACORDE LOCURI DE MUNCA?

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi şi-a manifestat indignarea, referindu-se la declarația adoptată de către Parlament la 8 februarie, ,,privind condamnarea atacurilor Federației Ruse asupra securității informaționale naționale şi amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova”, relatează aif.md

În cadrul emisiunii de la postul de televiziune NTV-Moldova, Zinaida Greceanîi a presupus, că Partidul Democrat a fost ghidat de unele „forţe externe”, parteneri externi sau aşa numiţii „consultanţi”, după părerea cărora, cel mai mare rău este Rusia.

„În Rusia avem peste 500 de mii de cetăţeni care cu regularitate transmit bani în Moldova. În cazul în care aceşti cetăţeni revin acasă, guvernarea e pregătită să le acorde locuri de muncă?”, se interesează deputatul. Din spusele ei, Parlamentul și-a explicat decizia ca fiind un răspuns la Declarația Dumei de Stat privind inadmisibilitatea discriminării mass-media ruseşti în Moldova.

,,Dar cine primul a adoptat legea despre propaganda rusească? Cine primul a început războiul declaraţiilor? Cît de mult nu şi-ar dori parlamentul să distrugă relaţiile cu Rusia, noi, socialiştii doar le vom întări. Or, a fost atît de dificil pentru noi să restabilim relațiile comerciale. Exportul unor produse a bătut recordul pe pieţele ruse. Democraţii vor să distrugă tot, ei care declară sus şi tare că vor prietenie cu toate statele, nu fac altceva decît să distrugă Republica Moldova”, a declarat Zinaida Greceanîi.

Amintim că la 8 februarie socialiştii au condamnat într-un mod categoric iniţiativa democraţilor despre adoptarea declaraţiei antiruseşti şi în semn de protest au părăsit şedinţa în plen a Parlamentului.

Sursa: socialistii.md