GRANTURI PENTRU AFACERI SI INSTRUIRI PENTRU TINERII DIN ZONA DE SECURITATE

Programul „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare oferă granturi pentru afaceri, tinerilor care locuiesc în Zona de Securitate.

Sînt îndemnaţi să aplice pentru granturi tinerii cu vîrsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, în special femeile şi persoanele vulnerabile, care locuiesc în raioanele Floreşti, Şoldăneşti, Rezina, Orhei, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi, Căuşeni şi Ştefan Vodă.

Vor fi selectate 75 de persoane care vor beneficia de instruiri intensive în domeniul elaborării planurilor de afaceri. Ulterior, o comisie de evaluare va selecta cele mai bune 15 proiecte. Autorii vor primi un grant în valoare de pînă la 13.500 de EUR, sprijin în iniţierea afacerii şi asistenţă consultativă individuală timp de 14 luni.

Partenerul de implementare a proiectului este Business Consulting Institute. Cererea de participare la concursul de granturi poate fi accesată pe site-ul www.bci.md. Data limită de aplicare este 15 octombrie 2015.

Proiectul de acordare a asistenţei tinerilor antreprenori de pe ambele maluri ale rîului Nistru are loc în cadrul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat din anul 2009 de Programul Naţiunilor Unite de Dezvoltare. Programul contribuie la sporirea gradului de încredere între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului, prin implicarea autorităţilor locale, comunităţilor de afaceri şi altor părţi interesate.

Persoană de contact - Liviu Andriuţă

Telefon: (+373 22) 85 50 80

E-mail: landriuta@bci.md