GRADINITELE DIN R. MOLDOVA BENEFICIAZA DE SPRIJINUL FUNDATIEI DE BINEFACERE A PRIMEI DOAMNE

Președintele țării, Igor Dodon a desfășurat o ședință de lucru cu privire la acțiunea socială națională de susținere a grădinițelor din țară, lansată recent de Fundația de Binefacere „Din Suflet” a Primei Doamne.

În adresa fundației au parvenit solicitări de ajutor de la sute de grădinițe de copii (în Republica Moldova activează 1400 de grădinițe). Pînă în prezent, 43 de grădinițe de copii din 14 raioane ale țării au beneficiat de suport sub formă de mobilier, veselă, electrocasnice, jucării, computere, pompe de apă, construcția terenurilor de joacă, instalarea geamurilor și ușilor termopan, și altele.

”Mai multe cereri sînt în proces de examinare. Vom depune maxim efort ca instituțiile preșcolare din țară să primească sprijinul necesar în vederea îmbunătățirii condițiilor de activitate. Grădinița trebuie să ofere un mediu sigur și frumos copiilor, cei care sînt viitorul țării noastre”, a menționat șeful statului.

Fundația de Binefacere „Din Suflet” intenționează să acorde ajutor, pînă la sfîrșitul anului 2017 la aproximativ 150 de grădinițe, iar pînă la expirarea mandatului Președintelui Republicii Moldova acest sprijin să ajungă în toate grădinițele din țară.

Amintim, că Fundația Primei Doamne a desfășurat mai multe acțiuni sociale naționale în cadrul cărora a fost oferită asistență la peste 8000 de copii și circa 20.000 de persoane în etate. Zilnic fundația primește solicitări de ajutor de la familii social-vulnerabile, cărora le este acordată asistența necesară.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova