GOLANII INTERLOPE PE FATA, FARA RUSINE SI TEAMA

Pentru cei care, prinşi de nevoi, au uitat sau nu au urmărit întreg fenomenul ridicării ilegale a imunităţii parlamentare a lui Vlad Filat, amintesc următorul colaj fragmentar din luarea sa de cuvînt de la tribuna Parlamentului:

”O să sară în aer, naibii, tot sistemul politic din RM! Să facem ceva funcţional, nu cinic. Eu vreau ca Gurin să-şi aducă aminte cum a fost numit procuror general. Deciziile nu se iau la Procuratura Generală, Centrul Anticorupţie, în instanţele de judecată, nu la CCA, nu la PD, deciziile se iau pe strada Cantemir sau la Nobil Club. Aşa se face justiţia în MD. Clarificaţi-vă cîte miliarde s-au furat din Moldtelecom, cîte milioane se fac din Metal Feros, cîte milioane se fac din tarifele la gaz, energie electrică. Aici, păpuşarul a reuşit să mai facă un joc. Chem pe fiecare să nu mai recunoască această Procuratură condusă politic, CNA, anti-PLDM! Va fi anti tot ce va împotriva interesului pe care îl reprezintă.” "Sistemul din Republica Moldova este unul putred din simplu motiv că este controlat de o singură persoană. Această persoană nu este altcineva decît Plahotniuc care încearcă prin farse, forţîndu-l pe acest Şor să semneze o dispoziţie, să se eschiveze de la responsabilitate”.

După 24 de ore de la această declaraţie, Procuratura Generală a emis presei un comunicat prin care spune că „s-a autosesizat după declaraţiile lui Vlad Filat de la tribuna Parlamentului”. Potrivit comunicatului, „vor fi întreprinse controale la Moldtelecom, MoldovaGaz, Aeroport, Air-Moldova şi Metalferos, iar rezultatele investigaţiilor vor fi prezentate Procuraturii Generale, imediat după finalizarea lor”.

Aşadar, lui Filat îi croşetează un dosar penal în doar două zile (48 de ore), iar în urma gravelor dezvăluiri făcute de către acesta, Procuratura Generală a avut nevoie de „timp de meditaţie” de 24 de ore. A avut meditaţii la Vlad Plahotniuc, principalul beneficiar al hoţiilor de la Moldtelecom, MoldovaGaz, Aeroport, Air-Moldova şi Metalferos! Reţineţi că este vorba despre cîteva instituţii prin intermediul cărora Plahotniuc fură masiv efectiv întreaga populaţie a Republicii Moldova, iar Procuratura Generală „se autosesizează” abia după 24 de ore! Dar ce, pînă la dezvăluirile lui Filat nu ştia despre aceste hoţii? Doar se ştie că de acolo, din aceste furturi şi altele, îşi plăteşte Plahotniuc procurorii, judecătorii, analiştii politici şi ziariştii la care moldovenii se uită la ei, seară de seară, la televizor! În plus, crezînd că astfel îşi spală imaginea de hoţ odios, tot din aceşti bani furaţi din buzunarele noastre, o face pe caritabilul şi mai aruncă uneori nişte pomeni unor amărîţi prin intermediul Fundaţiei sale Edelweiss. Bani murdari cu care crede că-şi spală păcatele săvîrşite împotriva acestui popor!

Unde-i eficienţa SIS-ului în toate aceste scheme? A operat informativ toate aceste ilegalităţi? Le-a prezentat Procuraturii sau CNA? Are dovezi în acest sens? Dar să revenim la farsa autosesizărilor Procuraturii! Imaginaţi-vă cum se poate autosesiza Gurin, procurorul general, faţă de ilegalităţile de la societăţile amintite, iar asta în contextul în care beneficiarul ilegalităţilor de acolo este chiar stăpînul său Vladimir Plahotniuc! Este ca şi cum un homosexual pasiv dependent l-ar întreba pe un alt homosexual activ de ce este aşa şi dacă nu se teme!

Făţărnicia lui Gurin, a Procuraturii Generale, este dată în vileag de faptul că s-au autosesizat tot… selectiv, aşa cum o fac de ani buni împotriva PLDM şi a lui Filat. Spun asta deoarece Filat nu s-a referit doar la cele cinci societăţi „pasibile de autosesizare”, ci şi la altele. Prima este acea că Filat îi aminteşte, îi sugerează lui Gurin că a fost numit în această funcţie în mod suspect, însă, de, nu-i poţi cere unui procuror general să se autosesizeze în privinţa unor posibile ilegalităţi în cazul numirii sale în funcţie! Doar sîntem în RM, ce mama dracului!

O altă afirmaţie extrem de gravă a lui Filat se referă la faptul că „deciziile nu se iau la Procuratura Generală, Centrul Anticorupţie, în instanţele de judecată, nu la CCA, nu la PD, deciziile se iau pe strada Cantemir sau la Nobil Club”, adică la sediile personale ale lui Plahotniuc. Cine altcineva decît observatorii internaţionali, din Occident, se pot „autosesiza” în privinţa terorii judiciare totalitariste din RM?

Tot din aceeaşi cauză „cointeresată”, Procuratura Generală, nemaivorbind de SIS, căci este vorba despre interesul naţional şi uzurparea puterii de stat, nu se poate „autosesiza” asupra faptului că "sistemul din Republica Moldova este controlat de o singură persoană, de către Plahotniuc”. Despre faptul că „Plahotniuc l-a forţat pe Şor să semneze o dispoziţie, să se eschiveze de la responsabilitate”, nici nu mai are rost să vorbim! Farsa juridică este în plină desfăşurare! O să-l mai vadă cineva pe Şor comparînd, în calitate de martor, la procesul ce-i va fi intentat lui Filat, atunci cînd Plahotniuc va zbura pe Lună!

Un alt circ judiciar conceput de Procuratura lui Plahotniuc este cel cu arestarea lui Usatîi, eliberarea lui, recursul aceleiaşi Procuraturi la Curtea de Apel, prin care, vezi, Doamne, îl vrea încarcerat. Problema reală care trebuie să se pună se leagă de „misterul celor 16 dosare penale intentate lui Usatîi”, despre care nimeni nu mai scoate o vorbă. Observaţi că acum lui Usatîi i se pune în cîrcă o infracţiune de care poate scăpa şi printr-o banală amendă. Cine dacă nu Procuratura lui Plahotniuc l-a lăsat pe Usatîi, la fel ca şi în cazul lui Şor, să candideze la Primăria Bălţi şi să şi ajungă primar? Numai în RM unui cercetat i se poate permite să acceadă într-o funcţie publică, dar nu şi în lumea civilizată europeană!

După cum bine ştiţi, Usatîi a ameninţat că deţine înregistrări telefonice, tot ilegale, cu Plahotniuc, Leancă, Ghimpu etc. Apă de ploaie! Usatîi a fost complicele cel mai apropiat al oligarhului în procesul de compromitere politică a lui Vlad Filat. Usatîi de teme de Plahotniuc, deocamdată, nu invers. Întreg scenariul reţinerii lui Usatîi încă din Aeroport, iar asta după ce mascaţii SIS i-au permis să facă declaraţii bombastice presei, „mobilizarea salarizată” a mulţimilor de „susţinători” care au cerut eliberarea lui şi multe altele, au drept scop eroizarea şi victimizarea „agentului şi electoral” Usatîi în faţa mulţimii dezamăgite şi uşor de manipulat.

Plahotniuc are nevoie de un Usatîi popular deoarece, în mod fals şi cinic faţă de moldoveni, i-a fost creată o imagine de politician antisistem. Marea minciună este aceea că Usatîi nu este antisistem, ci anti-Filat, antieuropean şi anti-Republica Moldova prosperă, civilizată şi independentă. Dacă era antisistem, ar fi fost şi anti-Plahotniuc şi anti-Ghimpu la modul cel mai vehement cu putinţă, nu doar de ochii lumii. Plahotniuc a înţeles la timp că nu şi-l poate subordona politic pe Igor Dodon, aşa cum a făcut-o cu Ghimpu, motiv pentru care a apelat la complicitatea controlabilă cu Usatîi. Despre acestea şi cele ce vor urma, însă, vom reveni cu alt prilej. Pînă atunci, însă, astăzi vom afla cît de dezlegate vor fi mîinile premierului Streleţ, care, în numele interesului naţional, este obligat să nu cedeze în faţa şantajelor exercitate asupra sa şi a PLDM în privinţa demiterilor solicitate!

Interesantă şi excitantă ţară avem, mama lor de mafioţi!

Mihai CONŢIU