"GHISEUL UNIC", EVALUAREA MANAGERILOR, ACHIZITII ELECTRONICE: CUM VA LUPTA ION CEBAN IMPOTRIVA CORUPTIEI DIN PRIMARIA CHISINAU

Candidatul la șefia capitalei anunță că prima măsură pe care o va întreprinde în acest sens este să minimalizeze implicarea funcționarilor la soluționarea cererilor și să implementeze un sistem electronic care să funcționeze în baza principiului "Ghișeului unic".

Aceste priorități se conțin în programul de administrare a municipiului Chișinău pentru o perioadă de patru ani prezentat ieri de către Ion Ceban.

Ceban a precizat că oamenii și agenții economici nu vor mai sta la coadă pe coridoarele primăriei și vor putea monitoriza în timp real etapele de soluționare a cererilor.

"În al doilea rînd vreau să trecem la platforma "E-primăria". Asta va însemna că toate serviciile din primărie vor fi electronice, toate achizițiile publice vor fi făcute electronic și vor fi transparente.", a subliniat Ion Ceban.

Candidatul a mai adăugat că pentru fiecare poziție managerială vor fi elaborați indicatori de performanță personală. Managerii vor fi evaluați trimestrial, iar rapoartele vor fi făcute publice. Ceban a subliniat că funcționarii corupți vor fi demiși, iar cei onești își vor continua activitatea.