Ghimpu si Leanca vor face exact ce le spune Plahotniuc

La Chișinău, nu există personaje politice independente, a constatat analistul politic român Armand Goșu, care a spus că Mihai Ghimpu și Iurie Leancă sunt controlați de către Vladimir Plahotniuc.

„Ar trebui ca toată această retorică, acest mit ieftin să înceteze. Nimeni, nici la Bruxelles, nici la Berlin, nici într-o altă capitală din această lume nu mai crede în parcursul european al Republicii Moldova și nu de ieri, de azi, ci de multe luni”, a declarat Goșu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

 „PL-ul domnului Ghimpu face exact ce vrea domnul Plahotniuc.” „Vor face ce va vrea Plahotniuc de la ei. Dacă Plahotniuc vrea să-i bage în Guvern, vor fi în Guvern, vor căpăta și posturi de miniștri. „Cînd e vorba de o presiune, evident, e vorba de totuşi generarea unei reacţii la ce se întîmplă pe scena publică de la Chişinău. Să știți, nici oamenilor din SIS, nici oamenilor din Ministerul de Interne, nici micilor întreprinzători, nici intelectualilor, nici restului oamenilor din politică nu le convine ca toți să stea sub un singur om. Toată lumea vrea un echilibru în societate, în politică. Şi vedeţi la ce duce cînd un singur om are controlul: pe Ceauşescu l-au împuşcat, pe Ianukovici l-au alergat, l-au fugărit pînă la Moscova. În ţările de tipul acesta se termină prost întotdeauna”, a concluzionat Armand Goșu.