Ghimpu, putoarea din Parlamentul tarii

Bieții moldoveni muncesc pe brînci pentru niște bani amărîți, iar Ghimpu îi disprețuiește și huzurește pe banii lor

Mihai CONȚIU

De mai bine de două luni, Mihai Ghimpu trîndăvește și tremură de frica justiției lipsind ”motivat” de la ședințele Parlamentului. Este o sfidare și o bătaie de joc la adresa tuturor moldovenilor truditori. Ce-ar fi ca fiecare dintre noi să lipsim ”motivat” de la serviciu la fel cum o face el? În primul rînd, am fi concediați. În al doilea rînd, nu ne-am permite, căci noi nu avem milioanele lui Ghimpu. Cu toate acestea, el este alesul unor moldoveni amnezici, manipulați sau pasionali, iar datoria sa principală este aceea de a se prezenta obligatoriu la serviciul său pentru care a fost votat, nu să ne rîdă în nas de prin coclaurile lui din Colonița, de pe marginea unui iaz din care pescuiește veșnic parcă același pește sau făcînd-o pe înțeleptul pe pagina lui de Facebook, în care mai trîntește cîte un citat celebru pescuit din Google. Acum, cînd parlamentarii au intrat în vacanță, Ghimpu intră și el în vacanță din vacanță pînă va deveni… vacant.

Adevărul este că Ghimpu nu a venit la ședințele Parlamentului de frică să nu fie arestat și el așa cum a pățit-o Vlad Filat. Pe lîngă îndeletnicirile relaxante pe care și le exhibă pe Facebook, în mare taină, îi tot dă tîrcoale lui Vladimir Plahotniuc, cu nădejdea că va da ordin Justiției să-l ierte pe el, dar și pe Chirtoacă. Sunt martori care ne spun că l-au văzut ciocănind pe la ușa atotputernicului oligarh. Problemele lui Ghimpu țin nu doar de neîndurarea lui Plahotniuc, ci și de faptul că nimeni din România nu mai dă pe el nici cît pe o ceapă degerată. După ce i-a trădat pe români în stil mafiot, nimeni nu-și poate permite să-și asocieze imaginea cu cea a corupților Ghimpu și Chirtoacă.

În acest context, nemaifiind apărat decît de propriile-i fantasmagorii sau deliruri cu conotații clinice, Plahotniuc se pare că l-a refuzat așa cum o poate face cu orice tîrfă expirată, din alea de 60 de ani cu pretenții de fecioare neprihănite. Acesta este și motivul pentru care abia acum spune ”Plahotniuc”, nu ”Dumnezau, Măria Ta”, avînd ”curajul” să-l acuze că stă în dosul, mă rog, spatele, arestării lui Chirtoacă și a iminentei sale cercetări penale.

Nimicnicia morală a lui Ghimpu este pe măsura bădărăniei și complicității lui la cele mai cumplite fărădelegi, context în care nu-și poate permite să rostească pînă la capăt măcar un singur adevăr, căci știe că asta l-ar duce la pieire. Acesta este și motivul pentru care bolmojește frînturi sau începuturi ale unor ”adevăruri neriscante”.

Luni, 17 Iulie, acest ratat politic a scris următoarele pe pagina lui de Facebook: „Au trecut aproape trei ani de cînd s-a aflat despre furtul miliardului, dar la ziua de azi banii nu-s întorși și nici principalii responsabili de acest furt nu sunt trași la răspundere. Conform informațiilor general cunoscute, Iurie Leancă, ex-prim-ministrul Republicii Moldova și actualul vicepreședinte al Parlamentului, are tangență vădită cu „furtul miliardului”. Leancă ar fi fost implicat direct în emiterea acțiunilor Băncii de Economii. Sunt constate componente de infracțiune, solicit să fie luate măsurile de rigoare în vederea readucerii în albia normalității a situației create”.

Cu o săptămînă înainte, îi expediase și lui Eduard Harujean, procurorul general, o scrisoare prin care solicita să fie informat cu privire la etapa în care se află ancheta privind frauda bancară. În contextul neprezenței lui elementare și obligatorii la ședințele Parlamentului, probabil că are pretenția ca procurorul general să-i expedieze un răspuns pe adresa lui din Colonița. Dar să revenim la ce a notat el pe Facebook în contextul în care se teme ca de dracu să rostească un adevăr pînă la capăt!

Observați că abia acum, cînd se simte încolțit, îl acuză pe Leancă de complicitate la furtul miliardului, de parcă noi nu știam și nu am fi tot scris-o de nenumărate ori! Teama cumplită a lui Ghimpu reiese din aceea că nu poate merge pînă la capăt și să-i pomenească și pe Dorin Drăguțanu, Plahotniuc sau pe Ilan Shor. Curînd-curînd, vom prinde și momentul cînd mîrțoaga politică Ghmpu îl va acuza, în sfîrșit, și pe Plahotniuc de furtul miliardului, iar asta s-ar putea întîmpla atunci cînd va purta cătușe la mîini.

În disperarea lui de moment, el vrea să-l tragă după el doar pe Leancă, numai că asta n-o să se întîmple prea curînd, căci Plahotniuc mai are încă nevoie de acest maimuțoi diplomatic. Îi va veni și lui rîndul, dar nu cînd dorește Ghimpu! Le va veni rîndul și celorlalți, dar nu cînd vrea putoare Ghimpu din Parlament, ci cînd vor crăpa niște ”răbdări”!

   

Virginia Filip 29.07.2017 - 20:43

Dar numai pe Ghimpu il vedeti? Sunt o groaza de oameni care nu au ce sa caute in Parlament. Locul lor ar fi imtr-un cotet cu porci, pentru ca de cele mai multe ori asa se comporta. Numai ca din dorinta de imbogatire mimeaza munca. Si din pacate, se mai si lauda ca muncesc pentru noi, sau ca-si sacrifica familia pentru popor. Rusine!

01.03.24 - 00:52
01.03.24 - 13:17
01.03.24 - 13:18
01.03.24 - 13:20
01.03.24 - 13:19
05.03.24 - 18:52
06.03.24 - 00:34
07.03.24 - 00:42
01.03.24 - 00:46
05.03.24 - 01:06
08.03.24 - 20:46
08.03.24 - 12:11
09.03.24 - 11:41
09.03.24 - 11:42
01.03.24 - 00:40