GHIMBIRUL MURAT ELIMINA PARAZITII DIN INTESTINE, SCADE COLESTEROLUL SI VINDECA ARTRITA

Din ce în ce mai mulți oameni au început să aibă tot mai multă încredere în produsele naturale și în leacurile naturiste. Avantajul cel mai mare al acestora este că nu conțin substanțe chimice, comparativ cu produsele și medicamentele din comerț, dar și faptul că, în general, nu au efecte adverse asupra organismului.

Alimentele fermentate, cum ar fi murăturile, sînt apetisante şi foarte sănătoase. Astfel, consumul de alimente fermentate, care au un conţinut mare de probiotice, introduce bacterii benefice în sistemul digestiv şi sprijină sănătatea intestinelor, potrivit secretele.com. În plus, probioticele încurajează producţia de anticorpi naturali şi întăresc sistemul imunitar, prevenind astfel îmbolnăvirile.

Un exemplu foarte bun este ghimbirul murat, care poate fi folosit cu succes în tratamentul multor condiţii de sănătate întrucît bacteriile benefice pe care le generează au capacitatea de a elimina paraziţii din intestine, iar gustul iute-acrişor este un semn că acesta este bogat şi în vitamina C, drept pentru care poate fi şi un bun antibiotic natural. Ghimbirul murat ajută printre altele şi la asimilarea fierului iar graţie conţinutului redus de grăsimi şi calorii, ghimbirul murat poate fi inclus în orice dietă.

Preparat în acest mod, ghimbirul poate trata şi alte afecţiuni cum ar fi deranjamentele stomacale, avînd şi capacitatea de a reduce colesterolul.

Ingrediente: 250 de grame de rădăcina de ghimber, o lingură de sare mare, 300 de ml de oţet de mere, 100 de grame de zahăr.

Mod de preparare și consum: se spală, apoi se curăță de coajă ghimbirul, după care se taie în fîşii cît mai subţiri cu putinţă. Fiecare bucăţică în parte se freacă cu sare, apoi se lasă să-şi ia sare circa 30 de minute. Se aşază, apoi ghimbirul într-un borcan sterilizat. Separat, se fierbe oţetul şi zahărul, iar după ce zahărul s-a topit, se toarnă amestecul fierbinte peste ghimbir. Se închide capacul şi se înfăşoară borcanul cu un prosop, lăsîndu-l să stea aşa acoperit pînă a două zi. Următoarea zi borcanul se depozitează în cămară. După aproximativ 14-18 zile este tocmai bun de consumat. Se consumă că atare, aşa cum se consumă murăturile. Nu trebuie de exagerat, însă dacă este consumat zilnic, efectele sale terapeutice se vor simţi imediat!

Atenție! Nu trebuie să vă faceţi griji în privinţa faptului că ghimbirul îşi va schimbă culoarea (se va face roz), întrucît este semn că acesta este foarte proaspăt.

Sursa:avantaje.ro