GERMANIA/ALEGERI: PROTESTE ALE EXTREMEI DREPTE LA DOUA MITINGURI AL CANCELARULUI MERKEL IN LANDUL SAU NATAL

Angela Merkel se va confrunta vineri cu două proteste ale militanților de extremă dreapta în landul său natal, Mecklenburg - Pomerania Inferioară (estul Germaniei), unde șefa guvernului german participă la evenimente electorale în perspectiva alegerilor parlamentare din 24 septembrie în care politiciana conservatoare va încerca să obțină al patrulea mandat de cancelar, transmite dpa.

Lidera Uniunii Creștin-Democrate germane (CDU) va avea mitinguri electorale în orașele Barth, Strasburg și Wolgast. CDU a suferit o înfrîngere zdrobitoare în fața formațiunii populiste 'Alternativei pentru Germania' în alegerile regionale din septembrie anul trecut.

Cele două demonstrații ale extremei drepte prevăzute pentru vineri vor avea loc la Wolgast. CDU a anunțat că mitingul de la Wolgast a fost mutat într-un alt loc, din cauza condițiilor meteorologice.

AfD are deja reprezentanți în 13 dintre cele 16 parlamente ale landurilor germane și ar urma să depășească pragul de 5% din voturi pentru accederea în parlamentul federal în urma scrutinului din 24 septembrie.

Un sondaj de opinie publicat vineri de postul de televiziune public ZDF plasează AfD pe poziția a treia în intențiile de vot ale electoratului german, cu 9%, fiind precedat de blocul conservator Uniunea Creștin-Democrată/Uniunea Creștin-Socială (CDU-CSU), cu 38%, și Partidul Social-Democrat (SPD), cu 22%.

Sursa: Agerpres