GERMANIA: MARTIN SCHULZ VREA SA RAMINA LIDERUL SPD

Liderul Partidului Social Democrat (SPD) din Germania, Martin Schulz, va candida din nou pentru această funcție, la conferința din decembrie a partidului. El a declarat ziarului Bild am Sonntag, citat de DPA, că este optimist cu privire la capacitatea sa de a "recîștiga încrederea SPD".

Schulz a candidat din partea partidului său la funcția de cancelar al Germaniei, în alegerile din 24 septembrie. SPD a ieșit însă din nou pe locul al doilea, după formațiunea conservatoare a cancelarului Angela Merkel, și a anunțat că nu va forma din nou o mare coaliție cu creștin-democrații, formulă care a asigurat guvernarea înaintea scrutinului. Social-democrații rămîn principala forță de opoziție, înaintea Alternativei pentru Germania (AfD, partid populist de extremă dreaptă).

Schulz a precizat că decizia sa de a încerca să rămînă la conducerea SPD nu este legată de rezultatul alegerilor din landul Saxonia Inferioară, din 15 octombrie. "Cred că întregul SPD trebuie să aibă mai mult curaj de a arăta o viziune", a spus el. Liderul social-democrat, fost președinte al Parlamentului European, dorește ca partidul său să devină principala formațiune pro-europeană din Germania și să nu se mai concentreze asupra unor chestiuni pragmatice.

Sursa: Agerpres

Socialmai mult