GERMANIA, CEL MAI MARE „BORDEL” AL EUROPEI

O altă şansă pentru RM de a scăpa de criza economică

În Germania sunt, potrivit săptămînalului Der Spiegel, aproape 3.500 case de toleranţă. Sindicatul Ver.di din sectorul de servicii estimează că acest domeniu generează o cifră anuală de afaceri de 14,5 miliarde de euro.

În 2001, Germania a adoptat un act care a legalizat „cea mai veche meserie din lume”, text susţinut de social-democraţi şi de Verzi. De atunci, toate angajatele din acest domeniu au primit dreptul de a-şi da în judecată patronii şi de a cotiza la asigurările de pensii şi la cele de sănătate, ca oricare alt salariat.

După 12 ani, a venit ora bilanţului, dar care nu arată deloc încurajator. Legea nu a avut, se pare, un impact pozitiv considerabil. Oricum, aşa susţin specialiştii. În plus, au subliniat ei, situaţia prostituatelor s-ar fi degradat.

Dar, cu cele aproape 3.500 de case de toleranta, Germania  a devenit, potrivit săptămînalului Der Spiegel, „cel mai mare bordel” al Europei. Sindicatele din servicii, Ver.di, estimează că acest sector de activitate generează o cifră anuală de afaceri de 14,5 miliarde de euro. Zilnic, aproximativ un milion de persoane profită de aceste „servicii” prestate de 200.000 de „angajate”. Dintre acestea, mai mult de 65% sunt de origine străină.

Cînd oare îi vom vedea şi noi pe deputaţii moldoveni sculaţi ca să voteze o astfel de lege omenească, profitabilă şi de natură să pună capăt abuzurilor sexuale şi a altor infracţiuni de acest gen?