GEORGE SOROS, AVERTISMENT SUMBRU PENTRU UNIUNEA EUROPEANĂ

Criza, cel mai probabil, se va acutiza încă înainte de alegerile parlamentare din Germania - 22 septembrie - a avertizat Soros, menţionînd că recesiunea ameninţă şi Germania, scrie Mediafax.

Pentru depăşirea cu succes a crizei financiare în Europa, Germania ar trebui să accepte emiterea de obligaţiuni europene comune (aşa-numitele eurobonduri) sau să părăsească uniunea valutară, a declarat cunoscutul miliardar american George Soros, prezentînd un raport intitulat „Cum se poate salva UE de criza euro” la conferinţa de la Frankfurt, un eveniment organizat Marţi, 9 Aprilie, de Centrul pentru studii financiare.

„Ori eurobonduri, ori ieşirea din zona euro – şi una şi alta va fi mult mai mult în beneficiul atît al UE, cît şi al Germaniei decît menţinerea cursului de pînă acum”, a opinat investitorul american, potrivit căruia, „numai o Germanie activă” poate depăşi criza, conform staţiei de radio BFM.

Problema constă, potrivit acestuia, în faptul că Berlinul depune minimum de eforturi pentru a salva moneda euro – exact cît este nevoie la un moment, dar nu mai mult – ceea ce este o greşeală, în opinia sa.

Criza, cel mai probabil, se va acutiza încă înainte de alegerile parlamentare din Germania – 22 septembrie – a avertizat Soros, menţionînd că recesiunea ameninţă şi Germania.

Celebrul miliardar şi filantrop s-a declarat convins că euro ar putea fi salvat şi fără de Germania în cazul retragerii acesteia din zona euro. În euroobligaţiuni, Soros vede oportunităţi suplimentare pentru a evita falimentul într-o serie de probleme ale zonei euro şi crearea de stimuli pentru creşterea economiilor naţionale.

Sursa: Rl online