Geniu la 3 ani. Are un IQ mai mare decit al lui Einstein

Ophelia Morgan, o fetiţă în vîrstă de trei ani, i-a uimit pe britanici după ce a obţinut un scor cu mult peste media normală a inteligenţei, la testul de conştiinţă spaţială şi abilităţi verbale şi logice la care a fost supusă. Fetiţa a început să vorbească, să numere, să memoreze şi să reproducă alfabetul, mult mai devreme decît ceilalţi copii. Tatăl Opheliei simte că vorbeşte cu o persoană de 19 ani, cînd se află în prezenţa fiicei lui. Ophelia Morgan are un IQ de 171, mai mare decît Albert Einstein şi Stephen Hawking care aveau un scor de 160 la gradul de inteligenţă.

Cînd Natalie şi Ben Morgan au descoperit că gradul de inteligenţă al fiicei lor de trei ani este cu mult peste media normală, au ştiut că ceilalţi oameni vor crede despre ei că o stresează cu prea multă informaţie pe Ophelia. Dar fetiţa este înzestrată de la natură cu o minte strălucită.

“Ne-am dat seama că este un copil deosebit, încă de cînd avea 8 luni. Atunci ea a rostit primul ei cuvînt: “Bună”, cu cîteva luni înainte de vîrsta normală”, a declarat pentru BBC, mama fetiţei. “De atunci a început să recunoască toate culorile, literele şi numerele. Mult mai devreme decît ceilalţi copii. La vîrsta de doi ani, Ophelia ştia alfabetul.

Părinţii micuţului geniu şi-au dat seama de abilităţile speciale ale fiicei lor, după ce s-au interesat despre evoluţia normală a copiilor şi au dus-o la un psiholog specializat în copiii cu IQ ridicat. „Am vrut să o ajutăm să-şi atingă potenţialul. Nu am avut intenţia de a o face să simtă că o forţăm prea mult, dar în acelaşi timp am dorit să fie suficient de stimulată”, spune mama ei.

Ophelia a dat testul Stanford-Binet, care evaluează copiii de la vîrsta de doi ani în domenii precum conştiinţa spaţială şi abilităţile verbale şi logice.

Continuarea pe Gîndul.