Gara din Marsilia evacuta, traficul feroviar intrerupt citeva ore, dupa arestarea unui barbat cu „comportament straniu”

Gara Saint-Charles din Marsilia (Sud-Estul Franţei) a fost evacuată şi traficul feroviar întrerupt timp de mai multe ore Sîmbătă, după arestarea unui bărbat cu „comportament straniu”, informează AFP, citînd surse din Poliţie, potrivit agerpres.

În jurul orei locale 15:45 (13:45 GMT), gara – închisă la amiază pentru a permite unei echipe de deminare să facă verificări – urma să fie redeschisă, a anunţat un purtător de cuvînt al Poliţiei.

Un lung şir de călători aşteptau să urce în trenuri, a constat un reporter AFP. Această intervenţie a urmat reţinerii spre amiază de către Poliţie a unui bărbat al cărui comportament „bizar” fusese semnalat de o călătoare unei patrule militare în cadrul operaţiunii de supraveghere a locurilor publice Sentinelle, instituită după atentatele din Ianuarie 2015 în Franţa. Poliţia judiciară a deschis o anchetă pentru a-l verifica pe bărbatul care refuză să-şi declare identitatea, a indicat o sursă apropiată anchetei. El nu a opus „nici o rezistenţă în cursul reţinerii sale”, a precizat o altă sursă poliţienească.