FUSTA SUS ŞI PANTALONII JOS!

Pamflet perfid cu susu-n jos

Autor: Mihai CONŢIU

Moto: „Nici noi, deputaţii, nu ne simţeam tocmai bine, cînd unele jurnaliste, cu lungimea fustei de 40-50 cm, se aplecau, chipurile, pentru a ridica vreun fir de la podea, dar ne demonstrau aţele sau dantela de la lenjeria intimă.” (Maria Ciobanu, PLDM)

I-a tunat şi i-a adunat! În Parlament! Cel al R. Moldova! Caragiale este fericit în mormînt! Stupizii de pe vremea lui erau mai deştepţi, căci cu cei din ziua de astăzi ar fi fost un anonim. La fel şi Eugen Ionesco! Dar şi Ion Creangă! Mediocritatea absurdului din ziua de astăzi chiar că l-ar fi determinat să se sinucidă! Peste tot, în lume, există o mediocritate, stupizenie sau ţicneală admisibile, inevitabile. În ţările civilizate, cele cu tradiţie, pînă a ajunge deputat sau senator, aspirantul la unul dintre aceste fotolii trece prin filtre serioase. Pe acest parcurs, omul asimilează ceva „cultură politică”, învaţă cum să nu fie ridicol, care-i este rolul într-un for legislativ, nu se scobeşte în nas cu acelaşi deget pe care şi-l suge ş.a.m.d.

Moldova este ţara miracolelor ridicole. Aici oricînd cineva poate ajunge deputat sau ministru după ce, pînă mai ieri, era interlop, semi-prostituată, „bancher de bancuri” sau profesoraş semidoct ghiftuit de lozinci „patriotice” şi patriotarde.

În Parlamentul, Preşedinţia, Guvernul, şi conducerea partidelor din R. Moldova există: oameni de afaceri bogaţi care nu ştiu să îmbogăţească ţara; jurişti care nu-s capabili să înţeleagă legile pe care le elaborează sau aprobă; politicieni cu studii de specialitate care nu au soluţii pentru prezentul şi viitorul politic al statului; profesori universitari uitaţi de sovietici pe aici şi care habar nu au ce înseamnă un învăţămînt modern şi o reformă reală a sistemului; preşedinte de ţară care atunci cînd este preşedinte este judecătorul care a fost odată, iar cînd gîndeşte ca magistrat o face pe preşedintele de ţară etc.

În aceste condiţii, de ce să ne mai mirăm că o cocoană deputat, din fundul Nisporenilor, deranjată fiind de scurtimea fustelor ziaristelor acreditate la Parlament, a determinat interzicerea accesului presei la şedinţele acestei instituţii? Această interdicţie să nu credeţi că are motivaţii simple, ci ale dracului de perverse şi care n-au nici o legătură cu invocarea unei fariseice decenţe. Să le luăm pe rînd!

Neconsolatele ziariste…

Înainte de toate, totuşi, trebuie să punctăm faptul că ziaristele mini-jupiste au tot dreptul să intre astfel îmbrăcate în orice Parlament democrat al lumii moderne. Înţelegem, aşadar, că n-au ce căuta prin Legislativele Iranului, Turciei, Afganistanului etc., dar în cel al R. Moldova chiar au ce să caute!!! Unele, după ani, chiar au găsit! Şi încă ce au găsit!

Fiind clar că ziaristele moldovence au tot dreptul să vină în Parlament cu fustele scurte pînă la apendice, haideţi să nu ne uităm sub fustele lor, ci în capul zvăpăiatelor fete! Ele pot să vină acolo la o dublă vînătoare – una este reportajul sau vreun interviu pentru care le trimite şeful/şefa lor, iar a doua poate fi „deputatul disponibil”. Cei mai mulţi dintre ei au destui bani încît să ogoiască visele de stabilitate oricărei tinere ziariste care stă în gazdă pe unde apucă, care visează la casa ei, la o maşină… Ei au bani, ele picioare de arătat! Trocu-i în aşteptare! Vă daţi seama cîtora dintre ele le vine s-o zgîrîie pe faţă pe Angela Gonţa pentru „partida ei de vînătoare domnească” bine filată? Şi toată afacerea a decurs în acordurile celeste ale muzicii lui Bach.

Prea consolaţii deputaţi masculi

Chiar că-s de mirare paşii făcuţi înapoi în faţa fustelor scurte de către Igor Corman, preşedintele Parlamentului. Iniţial, parcă vroia să fie de acord cu pliuri parlamentare pentru fustele scurte ale ziaristelor, dar se pare că cineva i-a tras fermoarul. Poate că o asistentă geloasă, nedornică de rivalităţi!

Sigur, în Parlament sînt destui deputaţi care nu vor să fie filmaţi în timp ce se scarpină la buric, cînd dorm în timpul şedinţelor, cînd se uită la filme deşucheate în internet, dar oricum nu sînt afectaţi pentru că afară… presa mini-jupistă pofticioasă îi aşteaptă! De aceea ei şi sînt de acord cu Corman! Îşi dă seama sau nu preşedintele Parlamentului cît de anti-european, din perspective feminine egoiste, este manipulat de mini-jupista lui de serviciu în ceea ce priveşte accesul liber la informaţie al presei? În arii mai extinse, aşa o păţim şi cu premierul Iurie Leancă. Totuşi, interzise sau nu, mini-jupistele au ultimul cuvînt, nu politicienii de prim-rang!

Deloc consolatele deputate

Dintr-un loc, de sub o fustă, chiar dintr-o strîmtoare îngustă, venii, doamnă deputat, nu să m-aruncaţi în pat, ci ca să vă spun, decent, să fiţi sobră-n Parlament! „Fustă ne-scurtă, fund viclean, caracter de moldovean”, cam asta vrea să ne sugereze respectabila şi ne-sexista doamnă doamna Maria Ciobanu, deputat PLDM!

Chiar mă întreb cum ar fi reacţionat doamna deputat dacă, pe vremea cînd îşi arăta şi domnia sa ce are mai fraged şi apetisant, la facultatea ei de filologie moldovenească, din perioada cînd trupu-i era rîvnit de flăcăi, cineva i-ar fi spus să-şi pună haine de călugăriţă?

Cu timpul, căci aşa ne este scris, schimbăm erotismul îmbătător al corpului cu seducţia înţelepciunii. Dacă, desigur, se acumulează. Înţelepciunea. Atunci cînd nu sîntem capabili să avem parte de seducţia înţelepciunii, ne transformăm în cotoroanţe şi ghiuji bătrîni. Sigur că doamna Maria Ciobanu este o doamnă respectabilă, dar cum să nu devină suspectă atunci cînd condamnă o ţinută vestimentară pe care poate a purtat-o în tinereţe sau poate că regretă că nu a apucat s-o îmbrace?

Doamna Maria Ciobanu, deputat PLDM, furată fiind de vraja reveriei-pizmă a lui „a fost odată şi nu va mai fi”, a uitat să fie abilă şi afabilă, aşa cum i-ar sta bine, şi s-o ia „direct pe ocolite” pănă ajunge la poalele scurte ale ziaristelor. Dacă deputaţii, dar chiar şi femeile deputat-obsevatoare, se uită la ce „demonstrau aţele sau dantela de la lenjeria intimă” a jurnalistelor, atunci deputatele-femei nu se uită şi ele la ce ”demonstrează” bărbaţii jurnalişti cu şi prin nădragii lor? Să fim serioşi! Pantalonii jos şi fusta sus este o normalitate, nu o indecenţă!

Consolaţii tradiţionalişti

Prin urmare, ca să existe, în continuare, tradiţionalism, îi rugăm pe „supravegheatul” Corman şi pe Maria Ciobanu să nu pună centură de castitate mini-jupistelor, dar nici să nu ne oblige pe noi să ne uităm la filme pornografico-politice, cu deputaţi, pe ecranele amplasare în rezerva Parlamentului. Măcar dacă ar pune canapele extensibile acolo…! Atunci s-ar uita ei la ziarişti, nu invers! Inversioniştilor! Noi nu vrem posturi, nici valută, nici pe Maria Ciobanu să ne… asmută! Vine arşiţa Verii, oameni buni, iar voi vreţi ca ziaristele să se îmbrace în salopete de constructori? Vrem picioarele (dezgolite de minijup) înapoi, că vă declarăm război!