Frontiera Ungariei va fi suplimentata cu al doilea gard de protectie

Premierul Viktor Orban: Va împiedica pătrunderea mulţimilor de imigranţi. Oamenii din Austria şi Germania pot să doarmă liniştiţi

Cel de-al doilea gard, ce va fi construit la frontiera sudică a Ungariei pînă la sfîrşitul lunii Mai, care va împiedica pătrunderea mulţimilor de imigranţi ce sosesc dinspre Turcia, a declarat Vineri premierul ungar, Viktor Urban, citat de MTI. ”Oamenii din Austria şi Germania pot să doarmă liniştiţi pentru că ungarii vor proteja frontierele externe ale Europei”, a afirmat Orban pentru postul de radio Kossuth.

Premierul ungar a reacţionat în faţa suspendării parţiale a acordului imigraţiei dintre Turcia şi Uniunea Europeană. El a subliniat faptul că, anterior, a susţinut că UE trebuie să ajungă la un acord cu Turcia, adăugînd că în acelaşi timp că ”punerea securităţii noaste exclusiv în mîinile lor nu a reprezentat o politică inteligentă”. ”Să punem securitatea noastră în mîinile Turciei, în timp ce noi îi supărăm, atacăm şi criticăm este şi mai puţin inteligent”, a adăugat acesta.

Orban a afirmat că acesta a fost motivul pentru care a solicitat construirea gardurilor cu ”forţă totală”, în acelaşi timp în care acordul cu Turcia era în aplicare. Potrivit unei decizii luate Marţi de CEDO, Ungaria a deţinut în mod ilegal doi imigranţi extracomunitari într-o zonă de tranzit situată la frontiera cu Serbia, decizia riscînd să afecteze planul Guvernului Viktor Orban de a deţine zeci de mii de solicitanţi de azil.

Comentînd asupra acestei decizii, Orban a afirmat că : ”Ungaria a fost dată în judecată de o organizaţie internaţională finanţată parţial de George Soros, care a sfîrşit în cele din urmă prin a cîştiga procesul, cu alte cuvinte, tribunalul a pedepsit un stat ce se supune legilor”. El a adăugat:”Uniunea Europeană ar trebui să-şi menţină scopul de a păstra imigranţii în afara continentului şi de a-i separa de adevăraţii refugiaţi din afara frontierelor europene”.