Fricile sexuale sunt un mit. Iata cinci dintre acestea pe care stiinta le demonteaza

Deşi este un subiect extrem de comun, oamenii încă mai au temeri în ceea ce priveşte unele acţiuni sexuale. Iată lista realizată de Cracked cu cinci frici sexuale pe care ştiinţa le-a demontat:

1. Nimeni nu are parte de atît de mult sex pe cît se crede. Conceptele generale susţin că, în general, persoanele au parte de multe partide de sex. Conform unor studii, bărbaţii au în medie între 6 şi opt partenere sexuale în timpul vieţii, în timp ce femeile au în medie patru parteneri sexuali. În prezent, lumea occidentală are mult mai mult timp liber pe care îl umple cu privitul filmelor ori cititul cărţilor. Acest tip de ficţiune are un impact important asupra conceptelor pe care oamenii le au despre lumea înconjurătoare. 

2. Respingerile alimentează creativitatea şi intuiţia. Respingerile pot îmbunătăţi intuiţia şi abilitatea oamenilor de a putea să-i perceapă pe ceilalţi. În principal, ideea se bazează pe faptul că oamenii au evoluat într-o societate în care respingerile sunt percepute ca fiind degradante. Atunci cînd oamenii sunt respinşi din punct de vedere romantic sau social, creierul lor începe să se concentreze pe ceea ce încearcă să transmită cei din jur. Aparent, după respingeri oamenii încep să realizeze ce înseamnă un zîmbet fals sau sunetul unui rîs forţat. Pe de altă parte, respingerea poate stimula creativitatea unor persoane. Ironic, creativitatea este corelată cu mai mulţi parteneri sexuali.

3. Femeile tind să exagereze mărimea penisurilor atunci cînd îşi reamintesc o partidă de sex. În cadrul unui studiu, cercetătorii au descoperit că femeile exagerează în mod consecvent mărimea penisurilor 

4. Oamenii nu regretă relaţiile intime ocazionale. Relaţiile intime cu persoane noi sunt de fapt entuziasmante şi deseori se depăşeşte senzaţia de regret. 

5. Cunoaşterea unei persoane noi nu este atît de dificilă. Deseori cunoaşterea unei persoane noi doar pentru a avea parte de relaţii intime este considerată o sarcină dificilă. Experţii afirmă că femeile, precum bărbaţii, aleg uneori să aibă parte de relaţii sexuale fără un motiv pe termen lung. (Sursa: Cracked)