FRACTIUNEA PSRM SUSTINE PROIECTELE DIN PARLAMENT INTRU INTERESELE CETATENILOR

Partidul socialiștilor nu va vota pentru proiectele antisociale, pentru cele care sînt în interesul partidului de la guvernare. Fracțiunea PSRM va susține numai inițiativele care sînt întru interesele cetățenilor. Acest lucru a fost declarat de către președintele Partidului Socialiștilor din RM, liderul fracțiunii parlamentare PSRM Zinaida Greceanîi, în cadrul emisiunii Radio Sputnik Moldova.

Fracțiunea a inițiat în parlament o serie de proiecte, inclusiv cele sociale, inclusiv cele propuse de Președintele Republicii Moldova, dar nici unul nu a fost susținut de către majoritatea parlamentară, a spus Zinaida Greceanîi.

Președintele fracțiunii PSRM a menționat că este o situație pradoxală cînd proiectele PSRM sînt respinse de către majoritatea parlamentară, dar mai apoi, guvernarea le prezintă drept propriile inițiative, astfel plagiind aceste proiecte.

”Cu toate acestea, susținem aceste proiecte și vom vota pentru ele, deoarece ele sînt în interesul cetățenilor, a familiilor tinere, a persoanelor în etate. Unele proiecte trebuie susținute, mai ales cînd este vorba despre înlăturarea efectelor a așa-numite valorizări a pensiilor. Este o tragedie deoarece 130 de mii de pensioneri din 650 de mii au fost excluși și rămîn fără de recalcul, de parcă nu ar exista”, a spus Zinaida Greceanîi.

Sursa: socialistii.md