FRACTIUNEA PSRM NU VA PARTICIPA IN DISCUTAREA PROIECTELOR INCLUSE ILEGAL PE ORDINEA DE ZI

Acest lucru a fost declarat astăzi, 4 octombrie în cadrul briefingului de presă susținut de către președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM din Consiliul Municipal Chișinău Ion Ceban.

Ion Ceban a menționat, că pe ordinea de zi a ședinței de astăzi sînt incluse 244 de subiecte! Multe dintre acestea nu au fost publicate pe pagina web și nici nu au fost discutate în comisii. Acestea nu trebuie să se regăsească pe agendă.

Ordinea de zi cuprinde peste 100 de subiecte cu caracter funciar.Însă socialiștii rămîn pe poziții – proiectele cu caracter funciar trebuie să treacă prin procedură de licitație publică. De aceea, fracțiunea nu va participa la discutarea acestor proiecte.

Președintele fracțiunii PSRM a menționat, că pe ordinea de zi se regăsesc proiectele dubioase, iar proiectele sociale, importante pentru cetățeni, sînt la finalul listei.

”Nu pot fi discutate proiectele cu caracter social în ultimul rînd. Nu poți să îți bați joc de oameni în așa mod, doar pentru buzunarul propriu”, a declarat Ion Ceban.

Șeful fracțiunii a explicat situația referitoare la ajutorul didactic unic. Guvernul a decis să impoziteze suma, fracțiunea PSRM din CMC a înaintat un proiect de hotărîre și e necesar de identificat calea potrivită pentru ca ajutorul să ajungă integral la cadrele didactice. Ion Ceban a declarat că impozitarea ajutorului material unic este ilegală.

Socialistul a mai vorbit despre susținerea tinerilor specialiști. ”Noi am spus că ar putea fi probleme la prezentarea contractului de chirie și problemele deja sînt. Noi am cerut și insistăm ca documentul dat să nu mai fie obligatoriu și tinerii să beneficieze de ajutorul pentru chirie”, a susținut liderul PSRM.

Ce ținde de transportul public pentru diferite categorii de medici. Consilierii PSRM din CMC au primit mai multe solicitări, medicii își doresc dreptul să poată alege: abonamentul sau echivalentul financiar.

Socialistul a declarat că nu vor susține această ordine de zi, chiar dacă sînt și proiectele PSRM-ului și sînt și alte proiecte importante, nu vor participa la acest proces ilegal.

Socialiștii au cerut o pauză, însă președintele ședinței a refuzat cererea socialiștilor. Ordinea de zi a fost aprobată cu voturile liberalilor și a celorlalte fracțiuni, în lipsa socialiștilor, care se afla într-o ședință.

Sursa: socialistii.md