FRACTIUNEA PSRM CONVOACA CONSILIUL MUNICIPAL CHISINAU IN ZIUA DE 12 IUNIE

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din RM a cerut convocarea Consiliului municipal Chișinău. Acest lucru a fost comunicat de către șeful fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău, pe pagina sa de pe rețelele sociale. Potrivit lui Ion Ceban, ședința este preconizată pentru ziua de marți, 12 iunie.

La ședința Consiliului municipal se planifică examinarea proiectelor înregistrate anterior la primărie de către socialiști. Ion Ceban a menționat că fracțiunea PSRM este gata să susțină și proiectele executivului și a altor fracțiuni din consiliul municipal.

Amănunțit despre proiectele înaintate, Ion Ceban a vorbit în cadrul conferinței de presă susținută în ziua de 6 iunie. Toate trei proiecte sînt de ordin social. Primul proiect constă în acordarea ajutor material de 70 de lei pentru transportul public, lunar pentru 370 de medici de familie, 367 asistenți medicali și 6607 cadre didactice și educatori, inclusiv cei din suburbii. Al doilea proiect ține de instituirea de 300 de unități noi de asistenți personali pentru persoane cu nevoi speciale. Acești asistenți sociali vor fi angajați oficial și vor primi salarii de la direcția de asistență socială și de îngrijire a sănătății. Al treilea proiect ține de acordarea de ajutor material unic de 1000 de lei pentru 5610 cadre didactice din instituțiile de învățămînt la început de an școlar pentru procurarea rechizitelor.

Sursa: socialistii.md