Fotografia facuta de un satelit NASA care arata unul dintre cele mai mari mistere ale lumii

NASA a publicat, la rubrica „fotografia zilei” imaginea, surprinsă dintr-un satelit propriu a unuia dintre cele mai mari mistere ale omenirii – o siluetă umană, de aproximativ 3,5 kilometri lungime, gravată în deșertul australian, despre care nimeni nu știe cum și în ce condiții a fost realizată.

Fotografia, de înaltă rezoluție, a fost realizată din satelit în luna Iunie și poate fi studiată în amănunțime pe site-ul NASA. Figura umană – a unui vînător aborigen – este o geoglifă (simbol inscripționat/gravat pe sol și vizibil doar de la înălțime) a fost denumite „Maree Man” („Omul din Maree”, după numele unei localități din zonă) și este cel mai mare astfel de „desen” de pe planetă. Geoglifa măsoară 3,5 kilometri lungime, de la creștet și pînă la degete. Cele mai cunoscute astfel de geoglife sunt liniile Nazca din Peru.

Geoglifa a fost descoperită din întîmplare, în 1998 de un pilot australian, în timpul unui zbor de rutină. Pînă în prezent, nimeni nu știe cum a fost realizată această geoglifă și nimeni „nu a revendicat” paternitatea neobişnuitei opere de artă.

Un antreprenor local din Australia, fondator al unui lanț de retail, care este de părere că geoglifa a fost realizată, în mod profesionist, de un artist contemporan, a oferit o recompensă de 5.000 de dolari australieni (aproximativ 3.000 de euro) pentru oricine va veni cu o informație care să dezlege acest mister. În ciuda recompensei, misterul Maree Man persistă.