FOSTUL PRESEDINTE, DESPRE ROLUL OCCIDENTULUI IN ALEGERI

Președintele PSRM Igor Dodon a participat în această seară la o emisiune televizată în care a vorbit despre rolul Occidentului în alegerile prezidențiale din această toamnă.

Fostul șef de stat consideră că puterile occidentate au folosit toate resursele disponibile pentru a promova candidatura Maiei Sandu în campania pentru alegerile prezidențiale.

„Consider că dacă am fi dus o luptă unul la unul, oponentul meu nu ar fi avut șanse. Aici a fost o altfel de luptă. A fost o luptă acerbă geopolitică și au fost folosite toate resursele. În interiorul țării a fost creată o atmosferă de ură în raport cu un candidat, în raport cu mine. (...) Aici Occidentul a jucat foarte dur, cum nu a mai jucat în niciun fel de alegeri”, a declarat Igor Dodon. 

Președintele PSRM a atras atenția că după acest sprijin acordat de Occident, ar putea urma „nota de plată” pentru Moldova.

„Cînd atîtea resurse au fost îndreptate de Occident pentru a asigura victoria unui candidat, ce urmează - urmează nota de plată. Dar nota politică este clar care poate fi. Pentru că aici este un joc geopolitic. Ce înseamnă asta? Asta înseamnă o încercare de a strînge la perete oponentul. Pe cine? Pe Rusia. Cum? Să declanșeze un conflict sau un „punct fierbinte”. Cel mai tare îmi este frică de asta. Dacă nu va fi război, ne vom descurca. Dar, dacă vor atrage țara într-un joc geopolitic pentru a plăti nota pentru aceste alegeri, va fi mai dificil”, a spus liderul socialiștilor. 

Precizăm că astăzi Igor Dodon a fost reales astăzi președinte al Partidului Socialiștilor, în cadrul celui de-al 16-lea congres ordinar al formațiunii.

Sursa: sputnik.md

Nistor Grigore 04.01.2021 - 11:36

Un fost, mare prost, demagog, agramat și pro rus. De aceea nu-l mai vor moldovenii!