FOSTUL DEPUTAT IURIE BOLBOCEANU SUSPECTAT DE TRADARE DE PATRIE A FOST ACHITAT

Fostul deputat Iurie Bolboceanu, suspectat de trădare de patrie, a fost achitat de Judecătoria Chișinău, după ce procurorii au renunțat la învinuirea adusă acestuia în anul 2017.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, magistrații au emis sentință de achitare din motiv că fapta fostului deputat nu întrunește elementele infracțiunii.

Iurie Bolboceanu a fost supus măsurilor speciale de investigație și reținut pe 17 martie 2017 de către PCCOCS, după care arestat, condamnat la 14 ani închisoare, în total, aflîndu-se în detenție 2 ani 3 luni, pînă cînd Curtea de Apel Chișinău a dispus reexaminarea dosarului. La faza de cercetare a probelor în instanța de judecată, procurorii au ajuns la concluzia că fapta ce i-a fost incriminată lui Bolboceanu nu întrunește elementele infracțiunii și și-au retras învinuirea.

Conform sursei citate, respectiva cauză penală face parte din lista celor 38 de dosare politice, evaluate de către un grup de procurori, creat prin dispoziția Procurorului General, în februarie 2020.