FOSTĂ ŞEFĂ A FILIALEI UNEI BĂNCI A FOST CONDAMNATĂ PENTRU ESCROCHERIE

Fosta şefă a filialei Ungheni a unei bănci comerciale a fost condamnată la 9 ani de detenţie pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari, fals în acte publice şi abuz de serviciu. Procurorii au constatat că, în perioada 2007-2009, femeia a falsificat acte şi a primit credite eliberate pe numele altor persoane, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, condamnata se adresa oficiului central al băncii, obţinea acordul pentru eliberarea creditelor bancare, solicitanţilor însă le comunica că instituţia bancară refuză să le elibereze credite. În continuare, inculpata falsifica documente şi beneficia personal de aceste împrumuturi. În total, a primit credite bancare pe numele a cel puţin 18 locuitori ai raionului Ungheni, în sumă de peste 500 de mii de lei.

Totul a ieşit la iveală atunci cînd victimele au fost somate de către bancă pentru ne-rambursarea creditelor şi a dobînzilor aferente, avînd surpriza să constate că trebuie să achite pentru credite pe care de fapt nu le-au primit. Femeia a fost obligată să restituie integral prejudiciul cauzat instituţiei bancare. Sentinţa este cu drept de atac. (IPN)