Forta perversa si nevazuta a unui ”anumit vot” din diaspora

Fraude electorale ”bine selectate”

 Mihai CONȚIU

Așa cum era și de așteptat, diaspora a fost ”prezentă la datorie” spre a vota masiv ”schimbarea”. În primul tur al alegerilor prezidențiale, numărul votanților din diasporă s-a cifrat în jurul a 150.000, ceea ce a determinat plasarea Maiei Sandu pe primul loc. În acest context, ”cineva” s-a gîndit că și pentru Maia Sandu se poate aplica același scenariu prin care Klaus Iohannis a cîștigat Președinția României, tot cu ajutorul voturilor din diaspora, chiar dacă acolo era vorba despre altă diasporă. În tot acest timp, jurnaliștii și comentatorii de la Chișinău era preocupați, manipulator, de numărul eventual crescut al alegătorilor transnistreni și din Rusia ”în scop de fraudare”. Asta ”preventiv”! Nimeni, însă, nu a fost preocupat de ”angajamentul asumat, chiar public”, al diasporei de a se prezenta la votarea din turul doi într-un număr de pînă spre 300.000. Oare nu tot în scopul unei altfel de fraude?

Absolut toată mass-media pro Maia Sandu, care este finanțată generos din Occident, a acreditat obsesiv ideea că singurele fraude vor fi cele în favoarea lui Igor Dodon. Pentru acești jurnaliști și comentatorii de la Tv8, Jurnal Tv, Pro Tv Chișinău și altele, Sandu și ”diaspora care o votează” fac parte dintr-un calendar de sfinți sau, mă rog, ”oameni buni” care vor deveni ”sfinți”. Acolo, în diasporă, chipurile, nu există ”organizări stricte” pentru a o vota pe Sandu, nu există transporturi organizate pentru votanți și nu poate fi vorba despre recompense bănești. Serios? Asta să i-o spuneți  mutului! Au apărut, în spațiul public, suficiente probe care demonstrează contrariul.

În plus, pentru a-i ”eroiza civic pe votanții conștienți” ai Maiei Sandu, să-i plaseze în cadre de-a dreptul idilice pe alocuri, televiziunile pro Sandu, ca de obicei, deja, ne-au bombardat cu știri și imagini ”senzaționale, înduioșătoare și mobilizator-patriotice, cu moldoveni care au parcurs mii de kilometri ca să voteze pentru că le pasă”, cu votanți dornici să devină vedete pentru o zi cîntînd pe la diferite secții de votare, firește că ”înălțător, de suflet și cu dragoste de Țară” și tot așa!

Precizez că aceste rînduri sunt doar constatări necesare, comentarii firești cu care cei din diaspora ar trebui să fie familiarizați, dată fiind experiența lor din Țările europene democrate în care trăiesc. Așadar, nu atac diaspora în ansamblu, acea diasporă liberă și neinfluențabilă murdar de către politicieni, nu o ofensez, ci mă refer, strict critic, doar la o anumită categorie a diasporei. Personal, cunosc destui moldoveni care fac parte dintr-o ”altă diasporă”, cea incoruptibilă și absolut conștientă, în deplin consens cu civilizația Țărilor în care trăiesc, nu ca cei care se miră că în Elveția, de exemplu, nu sunt aceleași tradiții ca și în satele lor moldovenești.

După cum sugeram mai sus, ”cineva” a calculat că un număr de pînă la 300.000 de voturi din diasporă pentru Maia Sandu îi va asigura victoria deplină și ”incontestabilă”, ceea ce s-a și întîmplat. Cine-i ”cineva„? În primul rînd, putem vorbi despre ”coordonatorul german direct de acțiuni” al Maiei Sandu, precum și despre liderii unor asociații de moldoveni, anumiți inși cu influență asupra unor grupuri civice, profesionale ori religioase etc. din Țările europene. Bani au fost din belșug, iar unii moldoveni, în astfel de conjuncturi, miros bine de tot paralele astfel cîștigate de la o poștă. Despre grupurile organizate în România nici nu mai vorbesc!

Ipocrizia prin care se dorește ca opinia publică națională și internațională ”să fie convinsă că Dodon va frauda alegerile” a fost nu doar flagrantă, ci și agresivă și generatoare de iminente conflicte artificial create. Observați că s-a tot vorbit obsesiv despre ”o fraudă” pe zona estică, în care, pe nedrept, au fost incluși absolut toți votanții, în condițiile reale în care toți aceștia reprezintă un număr absolut neglijabil în raport cu cei ”programați” din Vest. Așa s-a și creat premisa cîștigării ”legitime” a alegerilor de către Sandu!

Înțelege cineva cît de murdară și criminală e o victorie a Maiei Sandu în tandem cu Renato Usatîi? Ea habar nu are ce drum a deschis unei mafii politice pe care este incapabilă s-o înțeleagă! O mafie nu ca a lui Plahotniuc, ci una ”mai pe înțelesul și acceptul unor moldoveni coruptibili”. În locul lui Plahotniuc, occidentalii îl pregătesc moldovenilor pe Usatîi? Chiar atît de charismatic a devenit acest  personaj pentru occidentalii stresați de coronavirus? Din cîte știm, el n-o să le fure cooronavirusul, ci doar pre-imaginația și… vor vedea ei ce! Noi știm cine-i Maia Sandu, dar cei care au ales-o – NU! Vor avea surprize dezamăgitoare, la fel ca pe cele ce nu le-au simțit atunci cînd s-a speriat de postul de premier!

Vom mai vorbi, dar, pînă atunci, rețineți-i și pe ”ăia bătrîni” care o susțin pe Sandu, ”nemuritorii”, care, începînd cu 1991, i-au susținut pe toți Președinții și toate Guvernele! Chiar nimeni nu analizează și asta, la nivel occidental, ca să se înțeleagă că nimic, deocamdată, nu e de schimbat aici în sensul dorit de ei?

În final, rețineți: Maia Sandu l-a transformat pe Usatîi în ”autoritate politică națională”! Maia Sandu a promis că o să aducă ”schimbarea”! Plahotniuc, în sfîrșit, s-a răzbunat pe Dodon, cumva!

Nu-i așa că o să avem multe de analizat?

Nistor Grigore 16.11.2020 - 08:41

Conțiule, du-te învîrtindu-te după Dodon! Siberia v-așteptă cu ”căldură”, drum bun doar la dus!