Filipine: 15 persoane, inclusiv 6 copii, au murit în urma unui incendiu într-o piata

Cincisprezece persoane, între care șase copii, au murit Sîmbătă într-un incendiu care a avut loc într-o piață în Sudul Filipinelor, prizonieri ai flăcărilor într-o clădire în care nu găseau ieșirile, a anunțat poliția locală, potrivit AFP.

Victimele dormeau într-o clădire închisă cu cheia, în momentul cînd a izbucnit incendiul, cauzat probabil de cabluri electrice defectuoase, cu puțin timp înainte de zorii zilei, a precizat pentru AFP inspectorul Joel Tuttuh.

Comercianți și membri ai familiilor lor își petrec în mod regulat noaptea în această piață vetustă din orașul portuar Zamboanga, pentru a-și păzi mărfurile, cel mai adesea haine la mîna a doua sau legume, a precizat acesta.

O singură ieșire dintre numeroasele uși de acces în imobil rămîne deschisă în timpul nopții, potrivit lui Tuttuh. "Victimele au fost prinse în capcana clădirii în flăcări. Ele nu au reușit să găsească o ieșire", a subliniat polițistul.

Printre victime se numără și doi bebeluși de numai un an. Alte 13 persoane care au suferit răni grave au fost spitalizate.

Incendiile sunt comune în piețele și fabricile din Filipine, unde regulile de securitate nu sunt întotdeauna respectate. În luna Mai anul curent, 72 de oameni au murit într-un incendiu produs la întreprinderea Kentex, care fabrica cizme din cauciuc la o periferie din Manila.

În 1996, circa 150 de oameni au murit într-un club din Manila, în unul dintre cele mai grave incendii din istoria acestei țări.