FILAT CONDUCE MOLDOVA, PLAHOTNIUC ÎL CONDUCE PE FILAT

Un vizionar absolut al lumii moderne

Autor: Aliona CIGULEA

Cînd spunem geniul absolut, nu ne putem gîndi decît la un singur om de pe această planetă, iar acesta este onorabilul domn Vlad Plahotniuc.

Cînd spunem vizionarul absolut, la fel, mintea umană nici nu poate concepe că poate fi altcineva decît serenisimul Vlad Plahotniuc.

Cînd spunem altruistul total, recunoştinţele noastre smerite se îndreaptă a rugă şi binecuvîntare spre altarul de semizeu numit Vlad Plahotniuc şi „antecamera sa lumească” – Fundaţia „Edelweiss”.

Cînd spunem cel mai mare politician al tuturor timpurilor, întreaga suflare moldovenească de pe axele Chişinău-Moscova-Londra-Cipru-Malta-Italia-Franţa-România-Ion Iliescu-Mihai-Ghimpu-Vitalia Pavlicenco îngenunchează cu profundă şi vibrantă recunoştinţă patriotică în faţa omnipotentului Vlad Plahotniuc.

Cînd spunem cel mai cinstit şi victorios om de afaceri al planetei, ne podidesc lacrimile de emoţie şi mîndrie pentru că acesta este Vlad Plahotniuc, conaţionalul nostru, pituşceanul şi nisporeneanul care ne-a făcut greu suportabila onoare de a se naşte pe plaiurile noastre moldoveneşti, deşi, la capacităţile sale intergalactice, putea să se nască oriunde ar fi vrut. Nu, senioria sa a ales Moldova, ca să ne scoată din glod, să ne deşteptăm, să ne integrăm, să ne minunăm şi să asistăm, ca învăţătură de minte, cum poate deveni un om nabab din nimic, din zdrenţe şi tină, ca să ne fie de folos într-o altă viaţă.

Deşi se spune că Moldova este o ţară poetică, o ţară cu foarte mulţi poeţi, încă nu s-a născut acel menestrel sau scrib care să fie capabil să aştearnă în rime şi armonii muzicale măreţele şi celestele realizări terestre ale jupînului Vlad Plahotniuc. Oricît de mult îşi plăteşte poeţii sau scribii anonimi, tot degeaba, iar asta pentru că nici unul dintre ei nu-i capabil să se ridice măcar pînă la streaşina genialităţii sale pentru a înţelege ceva.

Moldova este mîndră şi se simte victorioasă cu un astfel de stăpîn atotputernic, atotcuprinzător şi atotacumulator şi modest ca Măria Sa Vlad Plahotniuc. Modestia SA poate fi asemuită cu cea a sfinţilor mucenici sau a sihaştrilor. Deşi conduce şi stăpîneşte ţara în totalitate şi-i decide viitorul cum vrea, îi lasă pe alţii să se împăuneze cu efemerele titluri de preşedinte de ţară, prim-ministru, preşedinte de parlament etc. Cine conduce R. Moldova? Vlad Filat. Dar pe Vlad Filat îl conduce Vlad Plahotniuc! Aşa se mîndresc şi aşa spun cei din Nisporeni cu marele lor conducător.

Sînt foarte mulţi cei care crapă de invidie şi ură faţă de acest adevărat semizeu, iar asta pentru că nu pot fi capabili să-i atingă înălţimile. Îl acuză cu inconştienţă şi naivitate că fură ţara. Pentru aşa ceva aceşti indivizi ar trebui biciuiţi la poala statuii lui Stephen the Great (Etienne le Grand). Cum poate un sfînt ca el să fure ceea ce îi aparţine deja? Vedeţi cît de ridicoli sînt? În loc să ne fie ruşine să ne ridicăm ochii şi să avem curajul să-l privim, îl acuzăm de toate nelegiuirile din lume, fără frică de pedeapsa divină care nu ne va ocoli. Cine va stîrpi corupţia din ţară? Sigur, Vlad Plahotniuc. Pentru că dacă ridici ceva de pe jos tot lui îi aparţine!

Este, aşa cum spuneam, un vizionar absolut al lumii moderne pentru că ştie cu precizie cum trebuie să fie şi cum va fi viitorul. Este, dacă vreţi, un Jules Verne (Verneş Gyula) al timpurilor noastre. El oferă moldovenilor absolut tot ceea ce au visat în vremurile sovietice de restrişte şi jale după România Mare, începînd cu alimentele de bază pe care n-au decît să le cumpere dacă au cu ce, cu benzina necesară rezervorului maşinilor cu care pot să fugă din Moldova unde-or vedea cu ochii şi terminînd cu tot ce se aude şi se vede la radiourile şi televiziunile din întreaga ţară. El nu minte poporul cu televizorul, ci îl informează, îl delectează cu telenovele ca să uite de foame şi îi oferă spectacole televizate de divertisment ca să rîdă pînă îl apucă plînsul din nou.

Putem spune că este reîncarnarea totală a lui Iisus cel Hristos pe pămînt, iar bodyguarzii care-l apără de relele din lume sînt aidoma celor 12 Apostoli. Acest om, care, potrivit unui dintre Apostoli, doarme doar cîteva ore pe noapte, nu stăpîneşte lumea pentru sine, pentru propria-i plăcere, ci exclusiv pentru binele general al moldovenilor. El este de esenţă divină; jupînul Vlad Plahotniuc nu este om căci el nu trăieşte şi se bucură în tihnă ca orice om normal, ci trăieşte cu spaima zilei de mîine pentru moldoveni.

Răutatea lumii îl determină, ce-i drept că rar, să le amintească unor moldoveni inconştienţi că poate întoarce şi foaia pentru tot mai binele patriei noastre, iar acest bine poartă nu nume, un singur nume – Partidul Democrat din Moldova. În cadrul unei reuniuni a Partidului Democrat la Bălţi, cuvioşia SA Vlad Plahotniuc s-a adresat sacramental naţiunii astfel:

„Noi întotdeauna am ieşit învingători. După victorie reuşeam să acumulăm resurse financiare şi nu doar. Au venit alte timpuri, se schimbă oamenii şi se schimbă şi politica. Dacă se schimbă politica, trebui să ne schimbăm şi noi. Dacă nu, va trebui să ieşim din politică. Dacă oponenţii politicieni îşi doresc să fie agresivi, noi tot vom deveni mai agresivi. (...) Noi putem demonstra că sîntem cei mai buni, că putem transforma această ţară în una comodă pentru toţi cetăţenii.” Din spatele acestor rînduri, simt deja cum picăturile lacrimilor cititorilor udă acest ziar şi articol.

Mîndră-i corabia, meşter cîrmaciul! Poţi zidi o lume-ntreagă, poţi s-o sfarămi, orice-ai spune, după toate astea, o avere-n miliarde tot rămîne! Cum să nu ne mîndrim că avem un astfel de bărbat falnic şi vizionar, care studiază ca cu lupa orice mişcă-n ţara asta, de la moldovean şi pînă la ban, utilaj, imobil sau pămînt? Eminenţa Sa domnul Vladimir Voronin are toate motivele să simtă cum îi plezneşte rînza de ciudă cînd vede cum trebuie ţinută o ţară în chingile optimiste ale ilustrisimului Vlad Plahotniuc.

Sesizînd genial că „au venit alte timpuri, se schimbă oamenii şi se schimbă şi politica”, magnificul Vlad Plahotniuc ne deschide ochii plini de urdori ca să înţelegem că vrea mai mult pentru moldoveni. Cum altfel putem desluşi tîlcul din afirmaţia „după victorie reuşeam să acumulăm resurse financiare şi nu doar”?

Spre binele lor, moldovenii primitivi şi slabi de înger ar trebui să se abţină de la orice formă de agresivitate, căci pedeapsa divină se va abate asupra lor prin heruvimul Vlad Plahotniuc, sub chipul Arhanghelului Mihail.

Plahotniuc, noi te iubim că ca tine nu găsim! Amin! Dumnezeu a binecuvîntat deja Moldova prin EL, motiv pentru care alte rugi sînt de prisos!