FESTIVALUL „MĂRUL DE AUR” ŞI-A DESEMNAT LAUREAŢII

Circa 60 de copii şi tineri cu vîrste cuprinse între 7 şi 25 de ani au concurat pentru a obţine cele două trofee ale Festivalului Internaţional de Interpretare Vocală „Mărul de Aur”, care s-a desfăşurat la Chişinău. Directorul Festivalului Inesa Bobeică a subliniat că scopul principal al evenimentului este incluziunea socială a copiilor cu dizabilităţi. ”La festival au participat copii şi tineri din opt ţări: România, Germania, Italia, Olanda, Spania, Rusia, Ucraina şi Republica Moldova. Printre cei nouă membri ai juriului a fost şi cunoscuta interpretă de muzică uşoară din România Dida Drăgan, care a devenit de curînd Artistă a Poporului din Republica Moldova”, a precizat Inesa Bobeică.

Concursul propriu-zis a avut loc la Filarmonica Naţională „Serghei Luhchevici”, iar Gala Laureaţilor –la Palatul Naţional. Invitatul special pentru seara de gală a fost o altă renumită interpretă din România – Angela Similea. De asemenea, în recital au mai evoluat Adriana Ochişanu, Doina Arsene, Rafael Boibeică şi Erica.

De Marele Premiu în valoare de 10 000 de lei şi de trofeul Festivalului „Mărul de Aur” s-au învrednicit Nicuşor Untilă şi Natalia Moscalu din R. Moldova.

Interpreta Angela Similea a remarcat că i-a plăcut mult calitatea vocilor copiilor şi concepţia spectacolului, iar Dida Drăgan a constatat că este un festival cu ţinută şi de anvergură.

Festivalul Internaţional de Interpretare Vocală „Mărul de Aur” a fost organizat pentru prima dată în 2011. Anul trecut la eveniment au participat peste 40 de copii cu nevoie speciale din nouă ţări.

Sursa: Moldpres