FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR “NUFĂRUL ALB”

Festivalul internaţional de folclor “Nufărul Alb” va începe, pe 2 iulie, în Piaţa Horelor din Cahul. În acest an la festival şi-au anunţat participarea nouă colective artistice din Belarus, Bulgaria, Polonia, România, Rusia şi Ucraina.

Potrivit organizatorilor, festivalul va începe la ora 18.30, cu o evoluare a tuturor formaţiilor participante. La ora 21.00 centrul oraşului Cahul va găzdui o horă de sărbătoare, urmată de un spectacol cu focuri de artificii.

Pe 3 iulie în Piaţa Horelor, cu începere de la ora 18.00, îşi vor prezenta programele concertistice ansamblurile din Alba-Iulia, România şi Gorna Oryahovitsa, Bulgaria. În aceeaşi zi va evolua gazda festivalului, ansamblul “Izvoraşul” din Cahul. Seara va culmina cu un master-class la dans, susţinut de specialişti în coregrafie.

Programul zilei de 4 iulie include evoluarea formaţiilor artistice din Vaslui (România(, Zamosc (Polonia), Belgorod (Rusia). Pe 5 iulie spectatorii vor putea urmări măiestria ansamblurilor din Izmail (Ucraina), Kobrin (Belarus) şi din Comrat.

Închiderea festivalului va avea loc pe 6 iulie. Ceremonia va demara la ora 17.00 cu o paradă a portului popular, desfăşurată pe străzile centrale din Cahul şi care se va încheia cu focuri de artificii. Festivalul internaţional de folclor „Nufărul Alb” se află la a XIII-a ediţie, fiind unul dintre cele mai apreciate evenimente culturale estivale de la Cahul. El se desfăşoară o dată la doi ani.

Moldpres