FESTIVALUL "DOUĂ INIMI GEMENE"

În premieră, la Festivalul-concurs internaţional de muzică uşoară "Două inimi gemene" vor evolua cîntăreţi din Argentina, Japonia, Letonia şi Slovenia. Un anunţ în acest sens a făcut pe 17 octombrie Eugenia Marin, directorul festivalului, la o conferinţă de presă.

Eugenia Marin a specificat că cea de-a XI-a ediţie a festivalului va avea loc la Chişinău între 13 şi 15 noiembrie şi va reuni concurenţi din 12 state, între care şi China, România, Rusia, Ucraina, Belarus, Republica Moldova.

La secţiunea copii, vor evolua 19 persoane, iar la secţiunea adulţi - 24. Aproape jumătate din numărul total al concurenţilor sînt din Republica Moldova.

La 13 noiembrie, se va desfăşura concursul la secţiunea copii, iar la 14 noiembrie - la secţiunea maturi. Ambele concerte vor fi găzduite de Teatrul Naţional "Mihai Eminescu".

Concertul de gală din 15 noiembrie va avea loc la Palatul Naţional "N. Sulac". În premieră, la Festivalul "Două inimi gemene" va răsuna muzică instrumentală compusă de Ion Aldea-Teodorovici. În recital va evolua Mihai Trăistariu din România.

La 15 noiembrie, Doina Aldea-Teodorovici ar fi împlinit 55 de ani. Ion şi Doina Aldea-Teodorovici au decedat la 30 octombrie 1992, în urma unui accident rutier care a avut loc în apropiere de localitatea Coşereni, la 49 de kilometri de Bucureşti.

Sursa: Moldpres